BIST 10.167
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.400,33
HABER /  DÜNYA

Kurtulmuş’tan dershane yorumu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili konuştu. Kurtulmuş, kimseye zarar vermeden eğitim sist...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili konuştu. Kurtulmuş, kimseye zarar vermeden eğitim sisteminin güçlenmesini sağlayacak bir dönüşüm üzerinde çalışıldığını söyledi.
Kurtulmuş, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ve beraberindeki heyeti AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda kabul etti. Kurtulmuş, görüşme öncesi gündeme dair açıklamalarda bulundu. Dershanelerle ilgili yasalaşmış bir maddenin olmadığını ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu: “Henüz verilmiş bir karar, yasalaşmış bir süreç yok. Burada Milli Eğitim Bakanlığı çeşitli kanallardan bilgi topluyor. Bu bilgiler değerlendiriliyor. Bunların içerisinde çok farklı teklifler de var. Bunların içerisinde uygulanma kabiliyeti olanlar var, olmayanlar var. Bütün bunlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından nihai şekle getirilecek. Ardından bu siyasi şekillerde parti kurullarında değerlendirilecek. Hükümette bu konuyla ilgili yasal düzenlemeyi yapacaktır. Olan dershanelerin kapatılması değil, Türk milli eğitim sisteminde önemli bir dönüşüm adımının atılmasıdır.”
Nihai hedefin parasız eğitim olduğunu vurgulayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, şunları söyledi: “Kimseye zarar vermeden, bu alanda çalışan on binlerce insanımızı mağdur etmeden, öğrencilerimizi asla mağdur etmeden milli eğitim sistemimizin güçlenmesini sağlayacak bir dönüşüm üzerinde çalışılıyor. Nihai hedef, devletin bütün gençlere, bütün çocuklara parasız bir eğitim verebilecek niteliğe kavuşmasıdır. Hatta daha da ideal olanı bu memlekette sınavsız bir şekilde eğitim sisteminin bütün gençlerimize açık hale getirilmesidir.”