BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,84
ALTIN 2.440,26
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kurtulmuş'tan anayasa referandumu tahmini

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeni anayasanın referandumda ne kadar evet alacağını tahmin etti.

Abone ol

İstanbul düzenlenen 5. Ordu Sevgi Şöleni'ne katılan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni Türkiye'nin oluşturulmasında ilk aşamanın, yepyeni, sivil bir anayasa olduğunu söyleyen Kurtulmuş, ''Parlamentoda uzlaşma olmazsa referanduma gideriz, bu halk yeni anayasayı yüzde 58'in üzerinde bir oyla kabul eder'' dedi.

''GÜÇLÜ TÜRKİYE OLABİLMENİN 2 AYAĞI VAR''

Konuşmasına, Ordu'nun büyükşehir olmasını desteklediğini belirterek başlayan Numan Kurtulmuş, güçlü Türkiye olmanın iki ayağı olduğunu kaydetti.

Bu ayaklardan birinin güçlü ekonomi olduğunu söyleyen Kurtulmuş, ''Şu anda ekonomimiz çokgüçlü hale geldi, ancak çok daha iyi olmamız gerekiyor. Bunun için gerekli çalışmaları yürütüyoruz'' diye konuştu.

Güçlü Türkiye'nin sağlanması için ikinci ayağın ise iç barışın sağlanmasını olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, ''İç barışı sağlayamayan bir ülkenin güçlü olmasına imkan yok, bu ayağınaksamaması lazım. Biz şu anda iç barışı temin etmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

Türkiye'nin teröre çok kurban verdiğini belirten Kurtulmuş, ''32 bin Mehmetçiğimiz şehit olmuş, biz bu dakikadan sonra bir kişinin dahi ölmesini istemiyoruz'' dedi.

''ANAYASAYI REFERANDUMA GÖTÜRÜRÜZ''

Yeni anayasa hazırlıklarına da değinen Kurtulmuş, konuyla alakalı çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Kurtulmuş, ''Yeni Türkiye için ilk adım sivil anayasa olacaktır. Yapılacak anayasa tam özgürlükçü, eşitlikçi, demokratik ve yeni Türkiye'yi taşıyan bir anayasa olmalıdır. Meclis'ten ortak bir anayasa çıkmazsa, biz bu anayasayı halka götürmek için parlamentoda çalışmalara başlayacağız. Anayasa referanduma giderse yüzde 58'in çok üzerinde oy alarak kabul görür'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ordu Platformu Başkanı Şenel Yediyıldız, Kurtulmuş ve eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e teşekkür plaketi verdi.