BIST 10.563
DOLAR 32,25
EURO 34,99
ALTIN 2.477,47
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kurtulmuş Demirel'in senaryosunu bozdu

Saadet Partisi son günlerde neden bazı olaylara sahne oluyor? Kurtulmuş'a göre iki nedeni var.

Abone ol

Hedef olmalarını iki nedene bağlayan Kurtulmuş, referandumda 'evet' oyu vermelerini ve Demirel'in başını çektiği Çatı Partisi formülüne karşı çıkmayı gösterdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, bir süredir partide yaşanan tartışmalarla ilgi çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Bugün gazetesinden Adem Yavuz Arslan ve Bilal Çetin'e konuşan Kurtulmuş, "Bundan rahatsızlık duyanlar partiyi karıştırıyor" dedi...

Kurtulmuş, Anayasa paketine evet' diyeceklerini net olarak kamuoyuna açıkladıklarının altını çizdi. Konuyu günlük polemik meselesi haline getirmediklerini vurgulayan Kurtulmuş, "Anayasa'yı eksik olmakla birlikte demokratikleşmenin önünü açacak olumlu bir adım olarak gördük. Bu tavırlarımız belli çevreleri rahatsız etmiş olabilir. Bu tablo bir oyunu bozdu. Oyunun bozulmasından rahatsızlık duyanlar SP'nin içini karıştırıyor" ifadelerini kullandı.

ÇATI PARTiSi'NE VİZE YOK

Ankara kulislerinde Süleyman Demirel ve Necmettin Erbakan'ın başını çektiği SP, DP, BBP ve TP'nin içinde yer alacağı 'Çatı Partisi' formülü konuşuluyor.
Kurtulmuş, bu plana da tepkili: "Birileri böyle bir proje düşünüyor olabilir. SP'nin tavrı ortadadır. Hiçbir parti ile ile partiler grubu ile seçim ittifakı üzerinde durmadık. Deniz Baykal bile SP ile koalisyon kurabiliriz açıklaması yaptı. SP çatı partisi gibi olağan dışı zorlamalara, Türkiye siyasetine müdahale etme planına, parlamento içinde transferlerle aritmetiği bozarak siyasal güç kazanmak isteyenlere prim veren bir parti değildir. Helal oylarla iktidara gelmek istiyoruz"

ERBAKAN ZARAR GÖRÜYOR

Olayların arkasında Erbakan'ın olduğunu düşünmediğini belirten Kurtulmuş, en büyük zararı Necmettin Erbakan'ın gördüğüne işaret etti. Kurtulmuş, "Ezanı ve Kur'an-ı Kerim'i ve iftar sofrasını, Allah'ın kelamını kale almadan misafirlerin üzerine sürdürülen insanları yönetenlerin 'Mücahit Erbakan' sloganları ile bu işleri yapması Erbakan Hocamız adına beni yerin dibine geçirdi" dedi.

KERBELA GİBİYDİ

Kurtulmuş, cep telefon numaralarının internette yayınlandığını belirterek, hedef haline getirildiğini kaydetti. Sürekli tehdit ve hakaretler yapıldığını dile getirdi. Tehditlerin birkaç kişinin değil bir ekibin işi olduğunun altını çizdi. Kurtulmuş, iftarda yaşadıklarını da şöyle anlattı:

"Son provokasyona zemin hazır hale getirildi. Bir Müslüman ve insan olarak yaşadıklarımı hayatımın sonuna kadar unutamam. Bir Kerbela havasına çevirmek için ahdetmiş insanlar, o salona salıverildiler. Yüzlerinde nefret vardı. Eşimin ve çocuklarımın orada olması, kadınların orada olduğu ortamda yapılan son derece yanlış. Kadınların üzerine yürüdüler"