BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,23
ALTIN 2.446,05
HABER /  POLİTİKA

Kurtulmuş açılım için ne dedi?

Hükümetin Kürt açılımı Saadet Partisi lideri Numan Kurtulmuş'un gündeminde. Peki onun görüşleri neler?

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Bu ülkenin barış ve esenlik yurdu olması için herkesin eteklerindeki taşları dökmesi ve Türkiye'deki bu kirli oyunun sona erdirilmesi gerekiyor'' dedi.

Genel Başkan Kurtulmuş, Giresun'un Çamoluk ilçesinde düzenlenen 18. Çamoluk Bal Festivali'nde, yaz aylarındaki tartışmalara bir bakılmasını isteyerek, şöyle konuştu:

''Önce şu Ergenekon'la ilgili tartışmalar uzun süre devam etti. Ardından darbe belgesi tartışmaları, 'gerçek mi, değil mi', bu tartışmayı yaptık. Şimdi yapıyor muyuz? Arkasından askerin sivil yargıda yargılanmasıyla ilgili tartışmalar oldu. Arkasından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluyla ilgili tartışmalar oldu.''

Bunların hepsinin unutulduğunu savunan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''3 ay sonra hiçbir şey hatırlanmıyor. Allah aşkına ne oldu, bu tartışmaları niye yaptık? Niçin bu tartışmalarla Türkiye'de siyasetin, bürokrasinin, Türkiye'nin kurum ve kuruluşlarının kavgalı olduğu süreçleri yaşıyoruz. Bu kavganın arkasındaki esas mesele nedir, sorun nerede? Hükümet mi yargının üzerinde hakim olsun? Türk Silahlı Kuvvetleri mi hükümetin üzerinde hakim olsun? Yargı mı herkesin üzerinde olsun? Bürokrasi mi diğerlerine hakim olsun? Bu bölgede, bu coğrafyada, Türkiye'nin caydırıcı, sağlam, güçlü bir Türk Silahlı Kuvvetlerine ihtiyacı var. Türk Silahlı Kuvvetleri güçlü olsun ama vatan savunmasında güçlü olsun, iç politikaya, siyasete karışmasın, bu bölge insanı bunu istiyor. Adalet vaktinde olursa adalettir. Vaktinde gelmeyen adaletin faydası yok. Hem doğru karar verecek hem de süratli işleyecek adalet sistemine, yargı sistemine ihtiyaç vardır.''

Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin 30 yıldır çoğunlukla dışarıdan bazılarının tahrikleri, planlamaları ve kışkırtmalarıyla devam eden terör belasıyla karşı karşıya olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

''Şu günlerde Türkiye'de, hem Doğu Anadolu'da hem de ülkenin genelinde bu anlamsız, bu kirli oyunun sona erdirilmesi için çok olumlu bir hava ortaya gelmiştir. Şimdi bu ülkenin barış ve esenlik yurdu olması için herkesin eteklerindeki taşları dökmesi ve Türkiye'deki bu kirli oyunun sona erdirilmesi gerekiyor. Saadet Partisi olarak bu noktada çözüm adresinin daha çok demokrasi ve daha çok kardeşlik olduğunu biliyoruz. Bu ülkenin insanları, Türkleri ve Kürtleri, asırlardır bu coğrafyada birlikte, barış içinde, kardeşçe yaşadık. Tekrar kardeşçe yaşamamızı engelleyecek hiçbir sebep yoktur. Dolayısıyla bu meselenin çözümünün bir an evvel gerçekleşmesi için yegane adres olan TBMM'nin bütün sorumluluklarına sahip olmasını istiyoruz. Saadet Partisi olarak Türkiye'de Kürt sorununun çözülmesi noktasında üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazırız. Türkiye, geldiği bu noktada gerçekten bu kardeşliği sağlamak için daha fazla inanç birliği, daha fazla medeniyet birliği, daha fazla aynı coğrafyanın, kültürün birlikteliğini ortaya koymak ve daha ileri bir demokrasi oluşturmak zorundadır.''

Konuşmanın ardından festival kapsamında düzenlenen bal yarışmasında, Ahmet Kaleli'nin ürettiği bal birinci oldu. Açık artırmayla satışa sunulan balı 5 bin TL'ye alan Zekeriya Duras, Numan Kurtulmuş'a hediye etti.

Bal ağalığını 72 bin TL'ye Hamit Duras'ın aldığı festival, yerel sanatçıların konseri ve halk oyunu gösterileriyle sona erdi.

Festivale, Saadet Partisi Genel Sekreteri Turhan Alçelik, Çamoluk Belediye Başkanı Özcan Çinici, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Saadet Partisi Giresun İl Başkanı Hüseyin Tekbaş, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Festivalde, Numan Kurtulmuş ve Turhan Alçelik vatandaşlarla halay çekti.