BIST 10.192
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.393,75
HABER /  DÜNYA

Kürtleri ikna etme dönemi sona erdi

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, düşmanca saldırıya uğradıklarını belirterek uluslararası kamuoyunu eleştirdi

Abone ol

İNTERNET HABER- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, ''Kürtleri inkar etme dönemi sona ermiştir. Irak'ın Kürt bölgesi barışı, ilerlemeyi seven ve savunan bir bölge olduğunu kanıtladı'' dedi.

Barzani, üyesi olduğu Kürdistan Demokratik Partisi'nin (KDP), Franso Heriri Stadı'nda 21 Eylül'de gerçekleştirilecek parlamento seçimlerinde aday olacak isimleri tanıttığı mitinginde yaptığı konuşmada, KDP'nin bir süredir birilerinin karalama ve düşmanca saldırılarına maruz kaldığını belirtti. Barzani, ''Onlara cevap vererek vaktinizi harcamayın. Tek amaçları KDP'ye saldırmak olan bu kişilere boşuna cevap vermeyin'' diye konuştu.

KÜÇÜK GÖRÜLMEK İSTENİYOR

Partilerinin muhalefet tarafından küçük görüldüğünü ve fikirlerinin basit gösterilmek istendiğini kaydeden Barzani, şöyle devam etti:

''Sizin iradeniz güçlü. Kadınlar ve gençler, coşku ve mutlulukla seçime katılın. Gözle görünür bir farkla seçime katılmanız gerekir. Siyasi haritayı örmekte rol sahibi olun. Sizden iradenizi daha da güçlendirmenizi istiyorum. Sizin iradeniz bir mücadeleye dönüşür. Bu irade Kürt bireylerin vatanında temize çıkmasını sağlar. Kürt halkı Irak Kürdistan 'ın temel taşıdır. Kürtleri inkar etme dönemi sona ermiştir. Irak'ın Kürt bölgesi barışı, ilerlemeyi seven ve savunan bir bölge olduğunu kanıtladı.''

Adayların oy toplamak için bütün kötü üsluplardan sakınması gerektiğini belirten Barzani, ''Üyelerimiz, ulusumuzun ve partimizin prensiplerine bağlı olmalı. Elinizden geldiğince yasalara, medeni gelişmeye ve demokrasiye bağlı kalın. Halka yerine getiremeyeceğiniz sözleri söylememenizi talep ediyorum. Halkın doğruculuğu kürsüden daha önemlidir. KDP'nin dürüstlüğü koltuktan daha önemlidir'' ifadelerini kullandı.

ONUR KAYNAĞIMIZ

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ise yaptığı konuşmada, vatandaşlarının tarihinin altın dönemini yaşadığını belirterek ''Amacımız Kürdistan bölgesini ve Kürtlerin yaşadığı bölgeleri ilerletmektir. Partinin en önemli görevi Kürt bölgesini ilerletmektir. Her yönden kendimizi geliştirmeliyiz, şehirciliğe önem vermeliyiz'' diye konuştu.

Vatandaşlardan hoşgörülü, sakin olmaları gerektiğini vurgulayan Neçirvan Barzani, herkesin huzuru ve kalkınmayı koruyarak gelecek nesillere bunu aktarması gerektiğine dikkati çekti.

Kürtlerin Irak'ta çok zorlu bir yolu aşarak önemli işler yaptığına işaret eden Barzani, ''Kürt halkının Türkmeni, Süryanisi ve Keldanisi ile bölgeyi oluşturan bütün renklerle birlik olarak Kürdistan'ı kalkındırması gerekiyor. Ekonomik durumumuz, ilerlememiz bizim onur kaynağımızdır. BM verilerine göre Kürt bölgesinin fakirlik oranı yüzde 5, Irak'ın ise yüzde 23'dir'' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Şivan Perwer, Pervaz, Hasan Şerif ve Hani gibi Kürt sanatçılar konser verdi.

Daha sonra Neçirvan Barzani, KDP adaylarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.