BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,08
HABER /  GÜNCEL

Kumar masasında hile işte böyle yapılıyor

Hileli masa ve zarla 'kumpas' kurdukları şahısları borçlandıran kumar çetesine dava açıldı. Çete lideri 'motorcu' lakaplı Hakim Karadaş'a 150 yıl hapis istendi.

Abone ol

İNTERNET HABER - Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyon sonucu çökertilen ve liderliğini ‘motorcu’ lakaplı Hakim Karadaş’ın yaptığı çete üyeleri hakkında ‘silahlı suç örgütü kurma, tefecilik, yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, özel hayatın gizliliğini ihlal, konut dokunulmazlığını ihlal, kumar oynama/kumar için yer temin etme ve nitelikli yaralama’ suçlamasıyla dava açıldı.

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen Savcı Uğurhan Kuş’un hazırladığı iddianameye göre, 16 mağduru ve 18 şikâyetçisi olan davada, çetenin 40 üyesi yargılanacak. Savcı iddianamesinde, çete lideri ‘motorcu’ lakaplı Hakim Karadaş hakkında 150 yıl, kardeşi ve Bahçelievler Mahalle Muhtarı Mehmet Nur Karadaş hakkında 100 yıl, çete yöneticisi Mustafa Aygırcı hakkında ise 75 yıla kadar hapis cezası istedi.

MAĞDURLARIN DRAMI İDDİANAMEDE 

Savcı Uğur Kuş hazırladığı iddianamesinde çete mağdurlarının yaşadığı dramlara da yer verdi. İddianamede şikâyetçi olarak yer alan çetenin mağdurlarından Fatih Dağlıoğlu’nun yaşadıkları şöyle anlatıldı: “Fatih Dağlıoğlu, İskenderun’da yaşarken ailesiyle birlikte Şanlıurfa’ya göç edip av bayi ve oto lastik dükkânı açtı. Bir süre sonra işlerinin kötü gitmesi nedeniyle maddi sıkıntıya girdi. Borçlarını ödeyemeyen Dağlıoğlu, komşu esnaflardan ismini duyduğu Hakim Karadaş’ın çetesinden para aldı. Aldığı para faiziyle birlikte katlanarak arttı ve 500 bin TL’ye çıktı. Para kazandıkça borcunu ödeyeceğine söz vermesine rağmen çete üyeleri ev ve işyerlerine gelerek kendisini ve çocuklarını sürekli tehdit etti. Bunun sonucunda bunalıma giren Dağlıoğlu hap içerek intihar etmek istedi. Eve erken dönen eşi sayesinde kurtuldu.”

HİLE NASIL YAPILIYOR?

İddianamede ‘motorcu’ lakaplı Hakim Karadaş ve çete üyelerinin hileli masa ve zarlarla şahısları kumar batağına çektiği de vurgulandı. Maddi durumu iyi kişilerle ilişki kurularak kumar oynattırıldığının anlatıldığı iddianamede “Bir şekilde ikna edilerek önceden hazırlanmış mekanlara götürülen şahıslar burada ‘araya’ alınarak kumarda kaybettiriliyor. Kumarda kaybeden şahıs borçlandırılıyor, paralar daha sonra tehdit ve cebirle tahsil ediliyor” denildi.

Çete lideri Hakim Karadaş’ın hileli masa ve zarın kullanıldığı mekânda kumar oynatarak borçlandırdığı şahıslara ilişkin kararları ‘cemaat toplama’ adı altında kurulan ve çözüm yeri olarak nitelenen toplantılarda verdiği öne sürülüyor. İddianamede bir çete üyesinin hileli kumar masası yapmak için Ankara ’da temasa geçtiği bir şahısla yaptığı telefon görüşmeleri de yer aldı. Dinlemeye takılan görüşmede hileli masanın kurulmasına dair iki kişi arasında şu konuşmalar geçiyor:

Murat: Kumandalı zar var diyorlar
X Şahıs: Var doğru.
Murat: Dört köşe mi?
X Şahıs: Onun çok çeşidi var.
Murat: Yani dediler böyleymiş; artıya basarsan iyi eksiye basarsan kötü zar geliyor…
X Şahıs: Ya şimdi masaya olur yerin üstüne olur yerin altına olur anladın mı masa derken oyun oynattığın masa olması önemli değil. Floresan lambaya da olur. Yere bağlı…

zar