BIST 9.530
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.480,21
HABER /  GÜNCEL

Kürtler'e saldırdı ölü var! Esad ordusundan YPG'ye şok darbe

SURİYE'nin kuzeyinde, PYD'nin özerklik ilan ettiği bölgede yer alan Kamışlı'da Esad ordusu ilk kez Kürtlerle çatıştı. Esad askerleri ile YPG'liler arasında çatışmada ölü var.

Abone ol

Kürtler ve YPG ile arasını iyi tutan Beşar Esad politika mı değiştirdi. Bugün Kamışlı'dan gelen son dakika haberleri bunun işareti olarak yorumlandı.

Haseke'ye bağlı Kamışlı'da YPG'liler ile Esad güçleri arasında çatışma çıktı. Reuters'in haberine göre çatışmada iki YPG'li ve 1 şoför öldü.

Suriye rejimine bağlı Ulusal Savunma Güçleri bu sabah YPG asayiş güçlerine ait bir araca silahlı saldırı düzenledi. Yaşanan silahlı saldırıda araç içinde bulunan 2 asayiş görevlisi ile 1 şöfor hayatını kaybetti.

20 dakika süren çatışmanın ardından Kamışlı çarşısı asayiş güçleri tarafından kapatıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kentte kontrol noktaları kuruldu.

KAMIŞLI'DA İLK KEZ OLUYOR

Suriye'de iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Kamışlı'da çatışma yaşanmamıştı. Kamışlı'nın bağlı olduğu Haseke'de 2011'den bu yana hem rejim güçleri hem de YPG'liler bulunuyor. 

Nüfusun çoğunluğunu Kürtlerin oluşturduğu Kamışlı, Haseke vilayetine bağlı. Kent, PYD'nin önce kanton, ardından özerklik ilan ettiği bölgede yer alıyor. 

NUSAYBİN'İN KARŞISINDA

Kamışlı, Mardin'in Nusaybin ilçesinin de hemen karşısında yer alıyor. Kentte, 2015'in son gününde üç ayrı noktaya IŞİD tarafından bombalı araçlarla saldırı düzenlenmiş, 16 kişi hayatını kaybetmişti.