BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.508,39
HABER /  GÜNCEL

Kurtlar Vadisinde sürpriz itiraf

Vadi'de ortalık kan gölü. Kumandan'ı sorgulayan Polat, çok önemli bir bilgiyi öğrenir. İskender'i sürpriz isim vurdu.

Abone ol

Kurtlar Vadisi'nde işler karıştı! İskender hiç beklenmedik biçimde Erhan tarafından kurşun yağmuruna tutulurken Polat, Kumandan'ı sorguladı. Kumandan'ın itirafları ise Polat'ı şoke etti!

Vadi'de İskender vuruldu; Polat Kumandan'dan Türkiye'deki eylemlerin asıl sorumlusunu öğrendi. İşlerin karıştığı, ekranın kan gölüne döndüğü Vadi'de Hoca ve Kumandan baskın sonrası, Polat tarafından sorgulandı.

İskender ise Vadi'de büyük hesaplar peşindedir. Bu hesabı, Kumandan'ın ağzından öğrenen Polat'ın şaşkınlığı ise biraz daha artar. Sezon finali öncesi, birçok ismin ipini çeken Vadi, gladio ayağını resmen Polat ve Cevat'ın eliyle yok edecektir!

DİZİNİN TAM ÖZETİ VE İLGİNÇ
KARELER HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

POLAT'IN GLADYO ŞAŞKINLIĞI

Kurtlar Vadisi, haftaya yine hızlı başladı. Cevat'ın katılacağı toplantıyı haber alan Polat, Halo'nun intikamını almak için soluğu o çok gizli toplantıların yapıldığı adreste alır ve beklemeye başlar.

Cevat'ın toplantıya katılmasıyla birlikte operasyon başlar ve Polat, içeri sızararak Cevat'a kurşun yağdırır. Saldırıdan sağ kurtulan Kumandan ve Hoca ise artık Polat'ın elindedir!

[PAGE]

İSKENDEN SORGUYU DİNLER!

İskender ise olup bitenleri, karargahından takip etmeye başlar. Kumandan'ı sorgulayan Polat ise sorduğu sorulara verilen cevaplar karşısında şaşkınlığını gizleyemez.

İfadeler karşısında Polat kadar İskender'de şaşırır. İskender, Kumandan'ın üzerine yerleştirdiği dinleyiciler vasıtasıyla, görüşmelerin tamamını dinlemektedir.


[PAGE]

DEVLETİN ZİRVESİNE SUİKAST EMRİ!

Kumandan'a göre İskender; Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay başkanına suikast düzenleyecektir.

Bu suikastler sayesinde ülkede karışıklık yaratılacak ve kendilerine daha yakın bir hükümet kurulmasını sağlayacaktır.


[PAGE]

 ÇIKARILAN MÜHİMMAT ÇOK AZ

Hoca'nın ifadesi ise Ergenekon soruşturması kapsamında yeraltından çıkarılan mühimmatlara açıklık getirir. Hoca'nın Vadi'deki ifadelerine göre, çıkarılan mühimmatlar yeraltındakilerin çok az bir bölümünü kapsamaktadır.

Herhangi bir iç karışıklık veya savaş durumunda, bulundukları yerlerden çıkarılacak bu mühimmatlar ülkeye 1.5 yıl yetecek düzeydedir.


[PAGE]

GENELKURMAY BAŞKANI MAYIN KURBANI!

Polat'ın zorlamasıyla ifade vermek zorunda kalan Kumandan ise İskender'in Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay başkanına suikast düzenleyeceğini söyler. 

Kumandan, cumhurbaşkanının Özal gibi zehirlenerek öldürüleceğini söylerken; Hoca ise Abdülhey'e Genelkurmay başkanının kaybettiğimiz askerler gibi mayınlarla öldürüleceğini ifade eder.

Tüm bu konuşmaları dinleyen İskender'in de Kumandan'ın kullanılıyor ifadesiyle kafası karışır.

[PAGE]

KUMANDAN'DAN SARSAN İFADE

Kumandan'ın Polat'ı sarsan en önemli itirafı ise "danışma kurulunun" kime çalıştığıdır.

Kumandan, Abdülhey'in de zorlamasıyla dilinin altındaki baklayı çıkarır ve ABD'nin kuruculuğunu üstlendiği "gladio"ya çalıştıkları itirafında bulunur.

 

[PAGE]

TÜRKİYE'DEKİ AYAĞI KİMLER?

Polat, bu ilk ifadelerin ardından boş durmaz ve "gladio"nun Türkiye ayağını öğrenmeye çalışır. Kumandan'ın verdiği adrese giden Polat, acı gerçekle karşılaşır.

Örgüt, irtibat noktası olarak kullandığı kitapçıda çalışan tüm ajanları çoktan öldürmüş ve önemli belgeleri imha etmiştir.

[PAGE]

AHMAKLAR REPLİĞİ

Polat'ı bekleyen acı sürpriz, bununla da sınırlı kalmaz. Keskin bir nişancı, Polat ve ekibine kurşun yağdırır. Kurşunlardan İskender'de nasibini alır ve "Ahmağın olduğu yerde kurşunlar havada uçuşur" diyerek, çatışmaya girmeden olay yerinden uzaklaşır.

Kumandan, keskin nişancının kurşunlarına hedef olur ve yaşamını yitirirken; Hoca ise Cevat'ın sadistliğinin kurbanı olur ve dökülen benzinle yakılarak öldürülür.

[PAGE]


ÖMER BABA OĞLU İÇİN BİLE YALANCI
ŞAHİTLİK YAPMIYOR

Tüm bu gelişmeler karşısında yeni bir strateji belirlemek isteyen Polat, polisin kendisini aradığını öğrenmesiyle biraz daha zora girer.

Polat, cinayetlerin işlendiği saatlerde evde olduğunu söylese de Ömer Baba, kapısına kadar gelen polislere doğruyu söyler ve Polat'ın sabaha karşı eve geldiğini ifade eder.

[PAGE]


BÜYÜK PUSU

Polat bu ifadeyle köşeye sıkışır; ancak aklı Cevat'tadır. Geçtiğimiz bölüm abisini, tokat attığı için öldüren Mehmet Fikret Hazarbeyoğlu'nun ziyaretçisi ise Cevat olur.

Hazarbeyoğlu'ndan Polat'ı limana getirmesini söyleyen Cevat, kurşun geçirmez yeleğinden çıkan kurşunları Polat'a iade etme hesabı yapmaktadır.


[PAGE]


İSKENDER'E KURŞUN SIKAN SÜRPRİZ İSİM

Dizinin sonunda ise büyük bir sürpriz yaşanır. Erhan, geçtiğimiz sezon, yapılan baskında kolunu yitirmesine neden olan İskender'den intikam almak için oldukça yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı, köşke tek koluyla girmeyi başarır.

Erhan, İskender'i sevgilisi ve kızının önünde kurşun yağmuruna tutar! İskender'in akıbetini öğrenmek de haftaya kaldı.