BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.443,62
HABER /  MEDYA

Kurtlar Vadisi Pusu son bölüm!

Kurtlar Vadisi Pusu yeni bölümüyle izleyiciyle buluştu. Polat Alemdar, Marcus Timi'nin düzenlediği operasyonla önce Leyla'yı ardından da tüm ekibini kaybedecektir.

Abone ol

Kurtlar Vadisi Pusu yeni sezonda yine aynı gün ve aynı saatinde izleyiciyle buluştu. Polat Alemdar, bir kez daha büyük bir acıyla sarsıldı. Hemen hemen tüm ekibini liderleğini Gölge'nin yaptığı Marcus Timi'nin saldırısında kaybeden Polat Alemdar, bu kez Yüce Maceste'den aldıkları asanın peşine düşer.

Sezon finalinde hayatının en mutlu gününde, Leyla'nın içinde bulunduğu yatın patlamasıyla büyük bir şok yaşayan Polat Alemdar, intikam için harekete geçer.

Patlama sonrası kıyıya çıkan Polat Alemdar, kendisine tuzak kuranların peşine düşer. Bu arada haberi alan Cahit ise haberi alır almaz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne hareket eder. Havaalanında takip edildiğini anlayan Cahit, kendisini takip edenleri atlatmayı başarır.

vadi.jpg

ASANIN SIRRI

Kıbrıs'taki operasyonda başaralı olamayan ve Yüce Macesteyi kaybeden Tapınakçılar bu kez de Asa'yı ele geçirmek için İstanbul'da operasyon yapar. Tapınakçılar'ın ilk hedefi ise Polat Alemdar'ın İstanbul'daki ofisi olur. Burada çatışmaya giren Tapınakçılar, Zülfikar Ağa'yı öldürürken Polat Alemdar çok önemli kayıplar verir.

asa.jpg

İSTANBUL'IN SIR KATİBİ ASA'NIN SIRRINI AÇIKLAR

Gölge'nin ele geçirdiği Asa'nın sırrını ise İstanbul'un sır katibi Süha Tarık açıklar. Polat Alemdar'ı ziyaret eden Süha Tarık, Asa'nın Tapınakçılar arasında sembolük bir öneminin olduğunu ve Asa kimdeyse tüm yetkinin de onda olacağını söyler. Cahit, yeni Maceste için en güçlü adayın, tutuklanan Kardenal olduğunu söylerken Polat Alemdar, Asa için düzenlenecek devir teslimin Kıbrıs'ta olacağını öğrenir.


Gölge'nin ekibi Polat Alemdar'ın gizli sığınağına baskın düzenler. Saldırıda Aynura ve Akif de dahil tüm ekip öldürülür.

GÖLGE'NİN DERDİ HARİTA

Bu arada Asa'yı alan Gölge, Kıbrıs'taki buluşma noktasına gider. Kardinale Asa'yı teslim eden Gölge, haritanın imzalanmasını ister; ancak hiç beklemediği bir tavırla karşılaşır. Kardinal, bölgeyi Gölge'ye teslim edemeyeceğini söyler. Gölge ise aldığı cevap karşısında öfkelenir ve Kardinal'i öldürerek, Asa ile birlikte kayıplara karışır.

POLAT ALEMDAR'IN AĞLATAN VEDASI



DİZİDE KİMLER KALDI KİMLER GİTTİ?

Hemen hemen her sezon onlarca karakterle vedalaşan Kurtlar Vadisi Pusu, son yılların en büyük değişimi yaşadı. Son dört sezordur dizinin fenomen isimleri haline gelen karakterleri Gölge'nin düzenlediği operasyonda hayatını kaybetti ve diziyi de veda etmiş oldu. İşte diziden ayrılan isimler;

Akif Deveci (Ali Buhara Mete) Gölge asanın bıçağını kalbine saplar

Zülfikar Ağa (Halil İbrahim Kalaycıoğlu) 94-264 Gölge'nin KGT ofisine yaptığı baskında öldürülür.

Timur Emir (Burak Sevinç) 203-264 Gölge'nin KGT ofisine yaptığı baskında öldürülür.

Aynura- (Esra Şengünalp) 164-264 Gölge'nin KGT ofisine yaptığı baskında öldürülür.

Alptekin (Alim Muzaffer) 164-264 Gölge'nin KGT ofisine yaptığı baskında öldürülür.

Talha (Bilgehan Birincioğlu) 164-264 Gölge'nin KGT ofisine yaptığı baskında öldürülür.

Leyla Türkmen Alemdar (Ayşe Çiğdem Batur) 101-263 Polat'la çıktığı tatilde içinde bulunduğu teknenin Gölge tarafından patlatılması sonucu ölür.

YENİ KARAKTERLER 

Zeynep (Defne Samyeli)-
Yurtdışında görev yapan başarılı bir istihbarat elamanıdır. Polat Alemdar ile Kıbrıs'ta Kardinal'in öldürüldüğü kilisede karşılaşır. Gölge'nin isteği üzerine Türkiye'ye gelecektir.

Gölge (Ertan Saban)- Yüce Majeste'nin intikamı için savaşmaktadır. Polat Alemdar'ın en büyük düşmanıdır. Yaptığı bir operasyonla Akif, Zülfikar Ağa, Aynura, Talha ve Alptekin'i öldürmüştür. Polat'ın karısı Leyla Türkmen'i de öldürmüştür. Marcus Timi'nin lideridir.