BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Kürtçe afişin mimarı MHP'den resmen atıldı

Başkan Saatçi, Kürtçe afiş astırdığı için ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevkedilmişti; karar bugün çıktı.

Abone ol

MUĞLA'nın Fethiye ilçesi Belediye Başkanı Behçet Saatçi'nin Kürtçe'nin ana dil olmasını isteyenlere tepki olarak bilboardlara astırdığı Türkçe-Kürtçe karışık ilan MHP'ye takılmış, Saatçi kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmişti.

Bugün, Kürtçe afişler astıran Fethiye Belediyesi Başkanı Behçet Saatçi, MHP'den ihraç edildi.

BAŞKAN'IN ESPRİSİ

MHP'li Başkan hazırlattığı afişte, Türkçe ve Kürtçe mesajlar vererek, iki dilli kullanımın karışıklığa yol açtığını göstermek istemiş ve bu amaçla pankarta 'Bu yüzden tek dil, tek vatan, tek dil, tek bayrak, tek devlet' diye yazdırmıştı.

afis_3405.jpeg

BAHÇELİ İHRAÇ EDİLECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ'

Bahçeli, Türkçe ve Kürtçe afiş hazırlatan MHP'li belediye başkanının partiden ihraç edileceğini, "Fethiye Belediye Başkanı ihraç talebiyle genel merkeze il teşkilatımız tarafından gönderilecektir. Milliyetçi Hareket Partisinin anlayışında siyasi partilerimiz ve kanunlarımızda böyle Kürtçe bir ifade ile bayram kutlaması olmamıştır. Fethiye’yi, Diyarbakır'a kötü bir benzer haline getirmek tarihi bir hatadır. Zaten Diyarbakır bu manada devamlı suç işlemektedir. Fethiye’nin buna ortak olmasına gerek yoktur. O yüzden ihraç edilecektir" ifadeleri ile duyurmuştu.