BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.396,11
HABER /  GÜNCEL

Kürt Ergenekon'u için o dinlensin

Kürt Ergenekon'u iddiasını bir kez daha yineleyen Miroğlu, Çiller'e suikast iddiasıyla ilgili Öcalan'ın ifadesine başvurulmasını önerdi.

Abone ol

Habertürk televizyonunda yayınlanan "Pelin Çift ile haber hattı" programına konuk olan Kürt yazar Orhan Miroğlu, "Kürt Ergenekon'u var "iddiasını tekrarladı.

Spikerin "Kürt Ergenekonu var mı? sorusuna Miroğlu, şunları söyledi:

"Kürt Ergenekon'u var. Jitem'in faaliyet alanı o coğrafyaydı. Bu cinayetlerden sorumlu tutulan sanıklar Balyoz davasından ceza alıyor. Cemal Temizöz faili meçhul davasından yargılanıyor. Öcalan, 1996 yılında dönemin Başbakanı Tansu Çiller'in öldürülmesi için teklif gittiğini söylüyordu.

Öcalan'ın ifadesine başvurulmasına gerekiyor. Kimlerdir bunlar? Nasıl oluyor da belli bir savaşı yürüten lidere teklif götürüyor. O kadar mafya örgütlenmesi varken. Soruları cevabı aslında PKK ve Ergenekon arasındaki ilişkilere ulaştırabilir."

FAİLİ MEÇHULLER İŞBİRLİĞİ OLMADAN SÜREBİLİR Mİ?

Miroğlu, geçtiğimiz ay bir programda PKK-Ergenekon ilişkisiyle ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"Kürt Ergenekonu yok da kim işledi bu 15 bin faili meçhul cinayeti. Kim yaktı o köyleri? O köyler yakıldığı aşamada şimdi Ergenekon davasında yargılananlar kimler? Bu faili meçhuller Kürt tarafında da işbirliği olmasa olabilir mi? Kim bana izah edebilir 30 yıl sürmüş bir savaşın bir mutabakat olmadan sürdürülebileceğine... Kim beni inandırabilir? Hiç kimse beni inandıramaz. Türkiye Ergenekon süreci ile birlikte Ergenekon'la mücadele ederken ve Türk halkı bunu desteklerken aynı şeyi o Kürt coğrafyasında yaşamadık. Jitem davasında 3-5 tane samimi itirafçı var. Tetiği çekenler var...