BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.404,30
HABER /  GÜNCEL

Bağış AB raporunu değerlendirdi!

AB Bakanı Egemen Bağış AB raporunu değerlendirdi!

Abone ol

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği İlerleme Raporu'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Bağış basın toplantısı düzenleyerek yaptığı açıklamada 'Raporda münferi olaylara fazlasıyla yer verilmiştir. Türkiye kendisine sunduğu modernleşme perspektifi içinde AB demiştir. AB sürcei her zaman bir devlet politikası olmuştur. Hükümet olarak AB standarlarını yakalamak çabalar gösterdik ve yol katettik. 3 Kasım'da ortaya çok kararlı bir irade koyduk. Hiç tartışmasız Türkiye bugün itibari ile AB standartlarına en yakın olduğu noktadadır. Ülkemizin istikrarı AK Parti ile güçlenmiş milletimiz de 3 dönem AK Parti'ye iktidarı vererek bunu tescil etmiştir.

AB STANDARTLARINI YAKALIYORUZ

Hükümetimiz Türkiye'nin ileri demokrasi hedeflerine ulaşması için samimi bir kararlılık içerisindedir. Partimiz TBMM'de büyük bir sandalye üstünlüğü bulunmasına rağmen yeni anayasa çalışmalarında masadan kalkan taraf olmayacağını açıkça belirtmiştir. Türkiye Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisi olmuştur. Bu atmosferi sürdürmek için hükümetimiz gereken adımları atmaya devam edecektir. Çıkardığımız yargı reformları ile yargı daha da şeffaflaşmıştır. Yeni dönemde atacağımız adımlarla Türk Yargısı AB standartlarını yakalamaya devam edecektir.

PKK KÜRT KÖKENLİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN TEHLİKE

PKK ile Kürt kökenli kardeşlerimizi yan yana getiren hiçbir yaklaşımı kabul etmiyoruz. PKK Kürt kökenli kardeşlerimiz için de büyük bir tehdit ve onların da en büyük düşmanıdır. PKK sadece Türkiye için değil AB üyesi ülkeler için de büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Geçmişte ne yazık ki etnik kökenlerini bile dile getiremeyen kürt kardeşlerimiz bugün her türlü sıkıntılarını dile getirebilmekte ve tarihin en cesur adımları atılmaktadır. Milli Birlik ve Kardeşlik Projemiz adından da anlaşılabileceği gibi kardeşlik projesidir' dedi.