BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.396,06
HABER /  GÜNCEL

Hz. Muhammed'in oğlunun adı Tayyip mi?

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, AK Parti'yi dini siyasete alet etmekle suçladı..

Abone ol

CHP'li İhsan Özkes, AK Parti''nin Kırklareli'nde dağıttığı, "Hazreti Muhammed'in nüfus cüzdanı"nda çocuklarından birinin adının "Tayyip" yazıldığını açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, AK Parti’nin Kırklareli il başkanı tarafından hazırlanan, “Hazreti Muhammed’in nüfus cüzdanı”na Hz. Muhammed’in çocuklarından birinin adı “Tayyip” olarak yazıldığını belirterek, “Bu cüzdana il başkanının adı, soyadı ve telefonu yazılmıştır. ‘ AK PARTİ ’ yazısının üstüne ‘Ampül’ yerleştirilerek Kırklareli’nde dağıtılmıştır” dedi.

1.20121010155640.jpg

HZ. MUHAMMED SİYASİ VESAYETE ALINMAZ

Yazılı açıklama yapan CHP’li Özkes, Hz. Muhammed’in tüm Müslümanların peygamberi ve ortak değeri olduğunu kaydederek, şunları kaydetti:

Yüce dinimiz İslam da Sevgili Peygamberimiz de evrenseldir. Sevgili Peygamberimizin reklam ve propaganda malzemesi yapılması başta Hz. Muhammed’e saygısızlıktır. Hazreti Muhammed’in yüce şahsiyetini ve hatırasını inciten, hafifleştiren, basitleştiren seviyesiz bir yaklaşımdır. Bin 400 yıldır bilinen odur ki Hz. Muhammed’in çocukları arasında ‘Tayyip’ ismi yoktur. Hz. Muhammed’e hakaret içeren film ve benzeri çirkinliklere karşı dünya çapında tepkilerin-gösterilerin olduğu bir süreçte böyle bir densizliğin yapılması düşündürücüdür.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed, hiçbir partinin siyasi vesayetine alınamaz. 1400 yıldır var olan ve kıyamete kadar da tüm dünya Müslümanlarının Peygamberi kalacak Hz. Muhammed, Türkiye ’deki 10 yıllık bir partinin küçük şemsiyesi altına hapsedilemez.”

DİN KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİL

Özkes, manevi değerlerin günlük siyasetin aracı haline getirilmesinin akıl almaz seviyelere geldiğini belirterek, “Din kimsenin babasının malı değildir. Allah bu yüce dini birileri istismar etsin, siyasi emelleri için kullansın diye göndermemiştir. Zerre kadar Allah korkusu olan herkes din istismarlı siyasetten elini çeksin.”

PEYGAMBERİME SAYGISIZLIK YAPACAK KADAR CAHİL DEĞİLİM

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Hüsmen Aga Terkin, Ulusal yayın yapan bir gazetenin bu günkü sayısında ’Peygamberimize Saygısızlık’ başlığıyla kendisi hakkında yayınlanan haberle ilgili parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Haberi kınadığını ve kabul etmediğini belirten Terkin, habere konu olan ’Peygamber’in nüfus cüzdanı’ denilen belgenin, geçen yıl Kutlu Doğum haftası kutlamaları çerçevesinde hazırlandığını söyledi. Terkin, "Her bir Müslüman gibi ben de inandığım ve kendisinle şeref duyduğum peygamberimi seviyorum. O alemlerin efendisine saygısızlık gibi bir hareketi yapacak kadar cüretsiz ve cahil bir insan değilim" diye konuştu. Terkin, haberi yayınlayan gazete hakkında yasal bir işlem yapıp yapmayacağı konusunu avukatlarına incelettiğini de belirtti.