BIST 9.923
DOLAR 32,44
EURO 34,81
ALTIN 2.446,94
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu kumpasa bastık dedi mi ?

Kayseri belediyesi hakkında yolsuzluk iddiaları ortaya atan CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu sözleri söyledi mi?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri’deki yolsuzluk iddialarıyla ilgili ‘kumpasa bastık, tongaya bastık’ şeklinde bir açıklaması olmadığını savundu.

"YAPMA YA ENVER!"

Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki katıldığı bir televizyon programında Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili ilginç iddia ortaya atmıştı. Kayseri'den ortak bir dostlarının Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü söyleyen Özhaseki, “Olayların gerçek yüzünü anlatınca Kemal Bey'in ilk sözleri; 'Hadi ya! Desene kumpasa bastık, tongaya bastık! Yapma ya Enver!' olmuş." demişti.

"ÖYLE BİR AÇIKLAMAM YOK"

Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı VIP girişinde gazetecilerin bu iddiayla ilgili sorusunu cevapladı. Kılıçdaroğlu, “Hayır hayır, öyle bir açıklamam yok.” demekle yetindi.

CHP İL BAŞKANININ SÖZLERİNİ BAŞKAN HASEKİ EKRANA TAŞIMIŞTI

Habertürk’te konuşan Özhaseki, olayların gerçek yüzünü öğrenince Kılıçdaroğlu’nun gösterdiği ilk tepkiyi böyle anlatmıştı:  CHP İl başkanı olan arkadaş, Kayseri’de onlarca kişinin içerisinde bana da şunları söyledi; ‘Bu olaylar çıktığı zaman atladım, Ankara’ya geldim. Kemal Bey’e olayları izah ettim. Yanlış olduğunu söyledim. Kayseri’de bilgi veren arkadaşın da çok yanlış bir isim olduğunu söyledim. Olayların gerçek yüzünü anlatınca Kemal beyin ilk sözleri; ‘Hadi ya! Desene kumpasa, tongaya bastık! Yapma ya Enver!’ olmuş."

"BU PARALARI SUCUK PARTİLERİNDE KULLANACAĞIM"

Kılıçdaroğlu'nun iddiaları sonrasında tazminat davaları açan Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 14 davadan 3'ünü kazanmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açtığı ve sonuçlanan ilk davadan 20 bin liranın yatırıldığını kaydeden Başkan Özhaseki, geçtiğimiz ay şunları söylemişti: "Birincisine ödeme emri gönderdik 15 bin liraydı. Faizi ve vekalet ücretiyle birlikte 20 bin lira oldu. Para yatırıldı, icra dairesinde bekliyor. İkincisi 37 bin lira, dava vekalet ücreti 70 bini bulur, onu da yatıracaklar. Ödeme emri, olmazsa haciz göndereceğiz. Aldığım bu paraları sucuk partileri ve sosyal içerikli yardımlarda kullanmaya devam edeceğim. Madem, ismimizi ve şehrimizin ismini bir sene boyunca karaladılar, yalan ve iftara attılar, bunun cezasını çekecekler. Bu parayı verecekler. Parayı ben almayacağım, Kayseri alacak."