BIST 10.320
DOLAR 32,19
EURO 35,09
ALTIN 2.459,13
HABER /  GÜNCEL

Kurşunlar, hayat kadınlarını hedef aldı

İzmir, yine hareketli saatler yaşadı. İki ayrı araçtan yapılan kalaşnikoflu saldırı, genelev kadınlarını hedef aldı. Saldırı sonrası hayat kadınları şoku atlatamadı.

Abone ol

İZMİR Karşıyaka'da iki ayrı otomobile tabanca ve Kalaşnikof tüfekle açılan ateş sonucu aralarında genelevde çalışan 2 kadının da bulunduğu 5 kişi yaralandı.

Olay, dün saat 21.00 sıralarında Bayraklı Altınyol'da meydana geldi. Yenişehir Semti'ndeki İzmir genelevinde kahve işleten 51 yaşındaki Abdullah Argındoğan, genelevde çalışan 27 yaşındaki Dilek Avkıran ile 25 yaşındaki Enbiye Çiçek'i yanına alıp Karşıyaka'daki evlerine bırakmak üzere 35 CZM 10 plakalı ‘Şahin’ marka otomobiliyle yola çıktı. Bu sırada otomobilin arkasından gelen ve plakası tespit edilemeyen bir otomobilden Argındoğan'ın kullandığı otomobile ateş açıldı. Saldırıda otomobili kullanan Argındoğan ensesini sıyıran kurşunla, Avkıran ise, sol koltuk altından ve göğsünden Çiçek ise kalçasından ve omzundan yaralandı. İlk tedavileri Central Hospital'da yapıldıktan sonra Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Avkıran'ın hayati tehlikesinin bulunduğu diğerlerinin durumlarının iyi olduğu belirtildi.

İKİNCİ SALDIRI Polis soruşturma başlatırken, aynı yolda 38 yaşındaki Talat Karakaş'ın kullandığı 45 DR 557 plakalı ‘Hyundai’ marka otomobile, yine plakası tespit edilemeyen ve arkasından gelen başka bir araçtan Kalaşnikof tüfek ve tabanca ile ateş açıldı. Otomobildeki sürücü Karakaş, 60 yaşındaki Habip Lunkaya ve soyadı belirlenemeyen ‘Faysal’ adlı kişi, yaralanmalarına rağmen hızla olay bölgeden uzaklaştı. Otomobillerini yol kenarında terkeden yaralılardan ‘Faysal’, kaçarken, taksiye binen Karakaş ve Lunkaya, Central Hospital'a gitti. Burada ilk tedavileri yapılan yaralılardan elinden yaralanan Lunkaya gözaltına alınırken, kolundan yaralanan ve Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Karakaş tedavi altına alındı.

Saldırıya uğrayan otomobillerden de diğer araçlara ateş açıldığı belirlenirken, yoldan geçen 39 yaşındaki Mehmet Vefik Pilgir'e ait 35 BF 0809, Barış Demirkapı'ya ait 35 VV 7842, Famu Mutlu'ya ait 34 VR 95 plakalı otomobillere de kurşun isabet etti. Saldırıların genelevde kahve işleten Abdullah Argındoğan'dan alacağı bulunan kişiler tarafından yapılmış olduğunu değerlendiren polis, kaçan Faysal adlı kişi ile saldırganların yakalanması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Kaynak :