BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Küresel ısınmaya karşı konser

Küresel ısınmayı insanların dikkatine getirmek için temmuzda "Live Aid"den çok daha büyük dizi konserler planlanıyor.

Abone ol

Küresel ısınmayı insanların dikkatine getirmek ve harekete geçirmek amacıyla temmuzda "Live Aid"den çok daha büyük dizi konserler planlanıyor.

Londra, Washington, Şanghay, Rio, Cape Town ve Kyoto'nun dahil olduğu 7 kentte 7 Temmuzda yapılması öngörülen ve küresel ısınmadan kamuoyunu haberdar etmeyi, insanları harekete geçirmeyi amaçlayan film, müzik ve televizyon etkinliğinin, önde gelen yayıncı kuruluş ve medya organlarınca tüm dünyaya iletilmesi düşünülüyor.

Bu amaçla 2 milyar insanın izlemesi beklenen etkinlik, "Acı Gerçek" adlı, küresel ısınmaya dikkat çeken filmiyle ses getiren ABD'nin eski Başkan Yardımcısı Al Gore tarafından yarın Londra'da açıklanacak.

Dünyaca ünlü sanatçıları bu amaçla bir araya getirmeyi ve Live 8 ile Live Aid yardım konserlerini gölgede bırakmayı hedefleyen etkinliğin organizatörleri, 2,5 milyon kişi tarafından canlı olarak izlenmesini bekledikleri konserlere "SOS" adını vermeyi planlıyor.

Organizatörlere yakın bir kaynak, katılımın büyük olacağını, çünkü sorunun büyük olduğunu belirterek, "Live Aid para toplamayı hedefliyordu, bu ise sistem değişikliğini istiyor. Amaç sadece dikkat çekmek değil, insanları harekete geçirmek" diye konuştu.

Küresel ısınmaya karşı kişisel olarak yapılabilecekler arasında, sera etkisine yol açan gazların daha az salımı, daha az enerji kullanmak veya daha az uçak yolculuğu yapmak gibi önlemler öneriliyor.