BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,56
ALTIN 2.385,74
HABER /  GÜNCEL

Kürdistan’da yavaş yavaş iktidar oluyoruz

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet türk, İsveç'ten gelen belediye başkanları ve parlamenterlere işte böyle seslendi.

Abone ol

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, ‘Kürdistan’ adını verdikleri coğrafyada yavaş yavaş bir iktidarlaşmaya gittiklerini söyledi.
İsveç’ten Mardin’e gelen parlamenterler ve belediye başkanlarından oluşan heyeti kabul eden Türk, halkların katıldığı bir belediyecilik anlayışı oluşturduklarını anlattı.

BİZ ÖZGÜRLEŞMEDEN TÜRK ÖZGÜRLEŞEMEZ

Ahmet Türk, “Demokratik, özerk, otonomik bir yapının bu topraklarda yaşam bulması için mücadele ediyoruz. Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti’nin buraya bakışı toplumsal realiteye uygun olmayan bir bakış. ‘Tek millet, tek ırk, tek dil’ denilerek Mezopotamya halkı inkar edilmiş. Ama 30 yıllık Kürt mücadelesi sonucunda artık inkarcı politikalar yavaş yavaş deşifre oldu. Yeni sürece uygun politikaların yaşama geçmesi konusunda herkes tarafından bir ihtiyaç duyuluyor. Sayın Öcalan’ın öncülüğünde bir barış ve çözüm görüşmeleri oluyor. Umuyoruz ki bu süreç barışa evrilir. Ve halkların kardeşliğini de gerçekleştirmiş oluruz. Bizim mücadelemiz Türk halkına karşı değil. Biz inkar edilen halkların özgürlüğünün mücadelesini veriyoruz. Dolayısıyla biz özgürleşmeden Türk halkı da özgürleşmeyecek.” dedi.