BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.401,93
HABER /  GÜNCEL

ABD yolcularına "elektronik aletlerinizi şarj edin" uyarısı

İngiltere'nin Heathrow ve Macnhester havaalanları yolcularına güvenlik noktalarında istendiğinde açılabilmesi için elektronik cihazlarını önceden şarj etmeleri uyarısında bulundu.

Abone ol

İngiltere'nin Heathrow ve Manchester havaalanları ABD'ye gidecek yolcularını el bagajlarında taşıdıkları elektronik cihazları önceden şarj etmeleri konusunda uyardı.

Havaalanlarındaki güvenlik noktalarında görevliler yolcuların özellikle bilgisayalarını valizlerinden çıkararak X-Ray cihazından geçirmelerini, hatta cihazı açmalarını istiyor.

Uyarı ABD'nin "inandırıcı terör tehdidi" karşısında bazı havaalanlarından sıkılaştırılmış güvenlik tedbirleri uygulamaları konusunda istekte bulunmasının ardından geldi.

Yeni uygulanacak olan kurala göre eğer "bir elektronik cihaz (güvenlik kontorlü) sırasında açılmıyorsa uçağa alınmasına izin verilmeyecek."

British Airways yolcularının yanlarında şarj edilmemiş elektronik aletler olması durumunda uçuşlarını değiştirmelerinin istendiğini söylüyor. Havayolu şirketi diğer kontrol noktalarının yanı sıra uçağa yolcu alımı sırasına da güvenlik kontrolü olabileceğini, yeni satın alınmış cihazların dahi şarjının olması gerektiğini söylüyor.

Hangi cihazların bu güvenlik tedbirine dahil olduğu konusunda, ABD Ulaşım Güvenliği Dairesi söz konusu cihazlar arasında mobil telefonların olmadığını söylerken, İngiltere'nin kabin bagajı kuralları da tabletler, MP3 çalarlar, kameralar ve elektrikli traş aletlerini örnek olarak sayıyor.