BIST 10.092
DOLAR 32,35
EURO 34,66
ALTIN 2.409,15
HABER /  GÜNCEL

Kurban yerine kendilerini kestiler

İstanbul'da kurbanlıklarını keserken kendilerini yaralayan acemi kasaplar hastanelere akın etti.

Abone ol

Yaralı vatandaşlardan bazıları kendi imkanlarıyla bazıları ise ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. Tedavi altına alınan acemi kasaplardan el, bacak ve parmaklarını kestiği görüldü.

ACEMİ KASAPLAR KENDİLERİNİ KESTİ

Bu Kurban Bayramı'nda da tüm uyarılara rağmen geçmiş yıllara oranda daha az da olsa vatandaşlar kurbanlarını mahalle aralarında ve kendi bahçelerinde keserken, her yıl olduğu gibi acemi kasaplar da kurban yerine kendilerini keserek yaraladı. kendi kendilerini kesen acemi kasaplardan bazıları ambulanslarla, bazıları kimi yürüyerek, kimi de özel araçlarla hastanelere akın etti. Sadece İzmit'te saat 11.00'e kadar çeşitli hastanelerde 100 civarında acemi kasabın tedavisi yapıldı. Alınan bilgilere göre saat 11.00'e kadar Kocaeli Devlet Hastanesi'ne 15, Seka Devlet Hastanesi'ne 22, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 14, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ise 13 acemi kasap tedavi olmak üzere götürüldü.İzmit'in Bekirpaşa Semti'nde büyükbaş hayvan keserken sol kolunu ve parmaklarını kestiğini söyleyen Ahmet Onat, "Hayvanı kesmek için yere yatırdık. Tam kestiğimiz sırada hareket etti. Bıçakla kolumu ve parmaklarımı kestim. Bir anlık dikkatsizliğim pahalıya patlıyordu" diye konuştu.Izmit Yeşilova Semtinde kurbanlık koç keserken bilegini kestiğini söyleyen Asır Akkaya, "Koç'u kestiğimiz sırada biranda bileğimden kan geldiğini fark ettim. Koçun kanı zannettim. Daha sonra bileğim acıdığını hissedince kestiğimi anladım." dedi.
Kurbanlık koçun boynuzlarını hareket ettirince bıçakla elini kestiğini söyleyen Mehmet Yıldız, "Koç biranda kafasını sallayınca boynuzları elime çarptı. Daha sonra da bıçakla elimi kestim." diye konuştu.
İlk müdahalesi yapılan vatandaşların büyük çoğunluğu taburcu edildi. Yetkililer, kurbanın tecrübeli kişiler tarafından ve belirlenen alanlarda kesilmesi konusundaki uyarılarını yineledi.

ACEMİ KASAPLAR HASTANELİK OLDU

KAYSERİ’de kurban bayramının birinci gününde kurban kesiminde olumsuzluk yaşanmadı. Vatandaşlar genelde kurallara uygun kesim yaptırırken, Melikgazi ve Kocasinan bölgesindeki kurban kesim bölgelerine ulaşmakta, trafik yoğunluğu nedeniyle sorun yaşadı.Kayseri’de pastırma ve sucuk yapılan kombina ve mezbahaneler, ahırlar, çiftlikler ve bağevleriyle, kurban satış yerlerinde kesim yapıldı. Kapalı semt pazarları da kesim için kullanıldı. Büyükbaş hayvan kesimlerinde Caraskal kullanıldı. Semt pazarlarında temizlik işçileri kurban kanlarını suyla yıkayıp, süpürdü. Melikgazi ilçesinde Serkent kurban satış ve kesim yerinde, Kocasinan ilçesi Karpuzatan kesiminde, hatalı park ve yok nedeniyle trafik akışı zaman zaman durdu. Vatandaşlar, bu yerlere ulaşmakta güçlük çekti.