BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.472,62
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kurban satış yerleri belirleniyor

Sincan Belediyesi ilçedeki kurban satış ve kesim yerlerini belirledi.

Abone ol

Çimşit Kurban Pazarı'nda kurbanlık hayvan satmak isteyenlerin yerleri ise 18 Ekim'de saat 10.00'da, Hürriyet Caddesi Salı Pazarı içinde bulunan zabıta karakolunda kura çekimiyle belirlenecek.

Zabıta gözetiminde yapılacak olan kura çekimine katılmak isteyen vatandaşların nüfus cüzdanı fotokopileri, hayvanların menşesi ve sağlık raporlarıyla başvuru yapmaları gerekiyor.

Kura çekiminin ardından yerleri belirlenen kurban satıcıları çadırlarını kurmaya başlayacaklar.

Sincan'da kurbanlık satışları Çimşit Mahallesi Göçmen Blokları yanında kurulacak Çimşit Kurban Pazarı, Yenikent Kavun pazarına kurulacak kurban satış yeri ve Törekent Mahallesi Belören mevkii kurban pazarından yapılacak. Çimşit'te kurulacak kurban satış yeri 360, Törekent 114, Yenikent ise 30 çadır kapasiteli olarak planlandı.


Çimşit kurban pazarında 6 adet monoray sistemiyle günde 800 büyükbaş hayvanın kesilerek vatandaşlara teslim edilebileceği bir de mezbaha sistemi kuruyor. İlçe Kurban Komisyonunun belirleyeceği fiyat üzerinden hizmet verecek mezbahada kurban kesimi için vatandaşlar sıra fişlerini Kurban Bayramı'ndan 15 gün önce başlamak üzere Belediyeden alabilecekler. Sincan'daki vatandaşlar ayrıca, Tandoğan, Osmanlı, İstasyon, Plevne, Yunus Emre Mahallelerindeki pazaryerlerinde ve Fatih Mahallesi Tuğra Anıtı arkası, Yenikent Hayvan pazarında da kurbanlarını kesebilecekler. Altyapısı hazırlanmış, asfaltı atılmış kurban satış merkezinde geceleri aydınlatma yapılacak. Güvenlik zabıta görevlileri tarafından sağlanırken, kurulacak tuvalet kurbanlık satıcılarına hizmet verecek. Alışveriş çadırının da yer alacağı kurbanlık satış merkezinde kurbanlıkların su ihtiyaçları tankerler vasıtasıyla belediye tarafından karşılanacak.

Yaklaşan Kurban Bayramı'nda vatandaşların sıkıntıya düşmemesi için gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "İlçemizdeki kurbanlık satış yerinde zabıta ve veteriner ekiplerimiz tarafından bayram sonuna kadar denetimler aralıksız olarak yapılacaktır. Belgesi olmayan, sağlıksız ve hastalıklı hayvanların satışına kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı içerisinde kurbanlıklarını ilçemizdeki satış yerlerinden alabilirler" dedi.
Vatandaşlar konu hakkında, Sincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün 270 08 07 numaralı telefonlarını arayarak detaylı bilgi alabilecekler.