BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,09
ALTIN 2.464,81
HABER /  GÜNCEL

Kurban fiyatları bu yıl ne kadar?

İstanbul'da 39 bölgede kurban kesilebilecek. Fiyatlar ise dudak uçuklatıyor.

Abone ol

Kurban Bayramı yaklaşırken, kurbanlık hayvanlar da satış yerlerinde yerlerini alıyor. İstanbul ’da da kurban satış ve kesim yerleri belirlendi.

İstanbul’da 39 bölgede kurban satışı, 345 bölgede de kurban kesim yeri hizmet verecek. Bunun yanı sıra 101 noktada da hem kurban satışı hem de kurban kesim hizmeti olacak. Bu yıl ithal kurban getirilmeyecek. 

FİYATLAR 

İstanbul’da büyükbaş hayvan fiyatı 4 ile 8 bin lira arasında değişiyor.
Küçükbaş hayvanların fiyatı ise 700 liradan başlıyor. 

İTHAL KURBANLIK YOK

Bu yıl bayramda ithal kurbanlık kesilmeyecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye’de kurbanlık için yeteri kadar küçükbaş ile büyükbaş hayvan olduğu gerekçesiyle, bu sene yurtdışından kurbanlık hayvan ithal edilmeyecek.

KARŞI YAKAYA YASAK

İstanbul için gerekli olan kurbanlıklar Anadolu ’nun farklı bölgeleri ile Trakya ’dan temin edilecek. Ancak geçen yıl kurbanlıklara uygulanan kıtalar arası geçiş yasağı bu yıl da uygulamada. Anadolu bölgesinden gelen kurbanlıklar Avrupa yakasına geçemeyecek ve sadece Anadolu yakasında satışa sunulacak. Avrupa yakası için gerekli kurbanlıklar ise sadece Trakya’dan temin edilecek.
Geçen sene İstanbul genelinde 142 bin kurbanlık satılmıştı. Bu yıl satılan kurbanlık sayısının 150 bini bulması bekleniyor.