BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kurban derilerini sokak arasına döktüler

Bursa'da tüm uyarılara rağmen, şehir merkezinde faaliyetini sürdüren tabakhaneler, Kurban Bayramı derilerini sokaklara yığınca vatandaşlar yollarda yürümekte zorlandı.

Abone ol

Bursa'da tüm uyarılara rağmen, şehir merkezinde faaliyetini sürdüren tabakhaneler, Kurban Bayramı derilerini sokaklara yığınca vatandaşlar yollarda yürümekte zorlandı. Kurban Bayramı'nda toplanan deriler kamyonlarla merkez Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi'ndeki Osmangazi Caddesi'nin üzerine döküldü. Sokakların kan gölüne döndüğü, çocukların akan pis suların içinde oynadığı mahalleyi kötü kokular sardı.

Bursa'da dericilerin faaliyet gösterdiği Tabakhaneler bölgesindeki esnaflar için Badırga köyü yakınlarında deri organize sanayi yaptırıldı. Ancak tüm uyarılara rağmen şehrin göbeğinde kalan bazı işletmeciler faaliyetlerini halen sürdürüyor. Kurban Bayramı'nda toplanan binlerce deri Osmangazi Caddesi üzerine kamyonlarla getirilerek yol ortasına konuldu. Atıl durumda bulunan boş bir binada işçiler tarafından işlenen derilerden akan kanlar ise Osmangazi Caddesi, Baltacı Sokak, Bilir Sokak, Durmuş Sokak, Uğur Sokak ve Çiçek Sokağı kan gölüne çevirdi.

Soğanlı, Alemdar ve Sırameşeler mahallelerine geçiş noktası olan Osmangazi Caddesi üzerine konulan deriler nedeniyle bölgeden geçen vatandaşlar aşırı derecede çevreye yayılan pis kokulardan rahatsız oluyor. Çevredeki evlerde yaşayan insanlar ise pencerelerini açamıyor ve sokaklardaki kan birikintilerinde oynayan çocuklar ise çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalıyor. Bazı vatandaşlar tarafından atılan kurban kafaları, ayakları ve sakatat artıkları nedeniyle bölgede başta fare ve çeşitli böcekler yeniden ortaya çıktı. Mahalle sakinleri durumu zabıta ekiplerine bildirmesine rağmen bölgede önlem alınmaması nedeniyle sıkıntılı anlar yaşanmaya başladı.