BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kurban bitti, post kavgası başladı

Kurban derilerini kimin topladığı kavgası başladı. Genellikle THK ağırlıklı toplanan derilerin bu yıl cemaatlere gittiği öne sürüldü

Abone ol

Kurban Bayramı tatili bitti mesai başladı. Şimdi de Kurban derileri ile ilgili tartışma başladı. Ciddi ekonomik değere sahip kurban derilerinin Cemaatler tarafından toplandığı belirtilirken Türk Hava Kurumu'nu tercih edenlerin çok az olduğu vurgulandı.

KURBAN DERİLERİ CEMAATLERE GİTTİ

"AKP'li belediyeler deriler için stantlar açtı. Kurbanların başında cemaat öğrencileri nöbet tuttu. THK çırak çıktı" yorumunu yaparak konuyu manşete taşıyan Sözcü Gazetesi "Post kavgası"nı gündeme getirdi. İşte Sözcü"nün haberi: 


Kurban derilerini toplama yetkisi yasal olarak Türk Hava Kurumu ) (THK)'nda. Ama bu bayramda da kurban derilerinin büyük bölümü dini cemaatler, vakıflar ve kuran, kurslarına gitti. THK, birçok yerde toplaması gereken derinin sadece yüzde 10'uyla yetindi.

DEVLET ZARARDA

ÇÜNKÜ cemaatler önceden dericilerle anlaştı.
Cemaat öğrencileri de kurban kesilen yerlerde nöbet tutup, derileri anlaşma yapılan yerlere yönlendirdi.
Yani "deri kaymağını" yine din tüccarları yedi.
Turk Hava Kurumuna giden deri miktarı, geçen yılın altında Devlet, kayıt dışı deriler Amasya, Sivas ve Tokat bölgesindeki THK yetkilileri isyanda. "AKP'li belediyeler stantlar açıp halkı nedeniyle yüz binlerce lira yönlendirdi. Biz yüzde 10 deri toplayabildik. Bize verilen deri miktarı geçen yılın altında kaldı" dediler, zarara uğradı