BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.492,39
HABER /  GÜNCEL

Kurban Bayramı tatili süresi belli oluyor hükümetten yeni açıklama

Kurban Bayramı tatili ne kadar olacak sorusu vatandaşın gündeminde. Peki Kurban Bayramı tatili 10 gün mü olacak 6 gün mü, karar ne zaman verilecek? Hükümetten yeni Kurban Bakanı tatili açıklaması geldi.

Abone ol

Kurban Bayramı tatili ne kadar olacak sorusunun yanıtı 14 Ağustos 2017 Pazartesi günü belli oluyor. Kurban Bayramı tatili süresine ilişkin hükümetten son açıklamayı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenci yaptı. Tüfenci, Kurban Bayramı tatili için Bakanlar Kurulu'nda karar verileceğini söyledi. Tüfenkci, "Bakanlar Kurulunda konuşup, ortak bir karara vardığımız da sizler ile paylaşacağız" dedi. Bakan Tüfenci'nin işaret ettiği Bakanlar Kurulu toplantısı 14 Ağustos Pazartesi günü yapılacak. 

Bülent Tüfenkci, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’nun (TESK) Avrupa Birliği ile yürüttüğü ortak proje olan Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (ADAPTESK) kapsamında düzenlediği toplantıya katıldı.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Tüfenkci, Suriye'deki iç savaş nedeniyle Kilis üzerinden Mekke'ye gidecek Suriyeli hacıların Antakya Havalimanından 24 Ağustos'ta çıkışlarının yapılacağını açıkladı. Tüfenkci, "Suriyeli hacıların Antakya Havalimanımızdan 10 Ağustos 2017de başlayıp 24 Ağustos 2017'de bitecek şekilde çıkışları yapılacaktır. Suriye'den Türkiyeye hacca gitmek için gelen arkadaşlarımız var, onların çıkışları da Antakya Havaalanı'na 10 Ağustos'ta ulaşıyor, 24 Ağustos'ta sona eriyor" dedi.

CİLVEGÖZÜ SINIR KAPISIYLA İLGİLİ SON DURUM

Türk vatandaşlarının geçiş yapamadığı, ancak insanı yardımın gönderilip kontrollü olarak ticaretin yapıldığı Suriye sınırında bulunan Cilvegöz Sınır Kapısının karşısındaki kapıyı terör örgütünün ele geçirdiğini ve ticareti yavaşlattığını belirten Tüfenkci şunları söyledi:

"Suriye kapılarımızdan birisi olan Cilvegözü kapısının karşı kapısının özellikle bizimde terörist bir grup olarak kabul ettiğimiz bir grubun eline geçtiği için o grubun hakimiyeti sona erene kadar veya en azından zayıflayana kadar insanı yardım dışındaki diğer malların ihracı noktasında ve gidişi noktasında bir yavaşlatma var. Bildiğiniz gibi Suriyeye bizim ithalatımız bulunmamakta. İhracat yapıyoruz dolayısıyla orada öyle bir sıkıntımız var. Zannedersem on, on beş gün içerisinde düzelecektir."