BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kuran okumayan ilahiyat profesörü

Ünlü ilahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk 6 dilde kitap okuduğunu fakat Kuran okumamış ilahiyat profesörlerinin olduğunu söyledi.

Abone ol

Ünlü ilahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk, okuma alışkanlığına dikkat çekerek, “Mustafa Kemal Atatürk 10 bin kitap okumuş paşadır. Ben 6 dilde okuyan bir insanım” dedi.

Ünlü İlahiyatçı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşide vatandaşlar ile bir araya geldi.

BEN KUR’AN-I KERİM OKUMAMIŞ İLAHİYAT PROFESÖRÜ TANIYORUM

Kur’an-ı Kerim okumanın önemine değinen Yaşar Nuri Öztürk, “Mustafa Kemal Atatürk 10 bin kitap okumuş paşadır. Ben 6 dilde okuyan bir insanım. Bu haysiyetle size söylüyorum. Atatürk’ü ben filolojik açıdan değerlendirdim.

ATATÜRK, TÜRK DİLİNİ OLUŞTURAN ADAMDIR

Türk dilini oluşturan adamlardan biri. 10 bin kitap okumuş, 4 bininin her sayfasına notlar koyarak okumuş. Sen bana 4 bin tane kitap okumuş profesör göster. Benim branşımda yok. Benim branşımda Kur’an-ı Kerim okumamış adam var. Kaç tane ilahiyat profesörü tanıyorum, Kur’an-ı baştan sonra oturup düzgün bir şekilde okumamış” diye konuştu.

BİZİM SOLCULARDA PROBLEM VAR

Türkiye’de sol kesimin dinle ilgili tutumunu eleştiren Yaşar Nuri Öztürk, solcuların camiye gitmeyi dinin bütün değerleriyle özdeşleştirdiklerini belirterek, “Özellikle bizim solcularda problem var. Ah zavallı solcu kardeşlerim. Kendilerine de, Türkiye’ye de yazık ettiler. Kuranı okuyacaksın. Kur’an-ı din yapacaksın, dinini Kur’an yapacaksın. İstemiyorsan o senin bileceğin iş. Çocuklarım bu ülkede yaşayacak diyorsan o Kur’an-ı bilmek zorundasın.

LAİKLİK NAKARATLARIYLA BU BELANIN ÜSTESİNDEN GELİNMEZ

Böyle laiklik nakaratlarıyla, edebiyatlarıyla bu belanın üstesinden kimse gelemez. Bu belanın üstesinden gelecek olan Kur’an’dır. Kur’an dışında hiçbir kutsal metin yoktur” diye konuştu. Yaşar Nuri Öztürk daha sonra sevenleri için kitaplarını imzaladı.