BIST 10.320
DOLAR 32,23
EURO 35,12
ALTIN 2.464,70
HABER /  SPOR

Kulüpler genel kurula gidiyor

Kulüpler birliği olağanüstü genel kurul kararı aldı...

Abone ol

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Özhan Canaydın, yaptıkları toplantı neticesinde Ekim ayı içinde olağanüstü genel kurul kararı aldıklarını açıkladı.

Radisson SAS Oteli'nde yapılan ve yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrası açıklamada bulunan Canaydın, olağanüstü genel kurul kararı aldıklarını belirterek, Ekim ayı içinde olağanüstü genel kurul yapcaklarını ve futbolun yapılanmasında ilk adımın atılacağını kaydetti.

Futbol Federasyonu yönetimiyle görüşme yapacaklarını vurgulayan Canaydın, "Birliğimiz, kulüplerin taleplerini iletmek için Futbol Federasyonu'ndan, 24 Eylül'de toplantı talebinde bulunacak. Bunun akabinde sayın bakanımızla görüşme talep ededeceğiz. Görüşmede, yeni hazırlanacak 3813 Sayılı Kanun'da yapılacak değişiklikler ve diğer sorunlarımızı dile getireceğiz'' dedi.

Toplantıda yeni bir yayıncı kuruluşun, Süper Lig'in yayın haklarını almak için Futbol Federasyonu'na sunduğu teklifi değerlendiren Canaydın, "Kulüplerin ciddi maddi sıkıntıları var. Bu sıkıntıların yeni kaynaklarla giderilmesi konusu tartışılıp çare aranıyor. Yeni bir yayıncı kuruluş kulüplerin menfaatine olacak teklifte bulundu. Futbol Federasyonu ile yapacağıkız toplantıda, bu konu üzerinde hassasiyetle duracağız" ifadelerine kullandı.

Kulüpler Birliği Vakfı toplantısına Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, asbaşkanlar Ali Koç ve Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu ile Turkcell Süper Lig'de bulunan diğer kulüplerin başkan ve yöneticileri katıldı.