BIST 10.192
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.390,26
HABER /  DÜNYA

Kulüpler 6+0+4’e karşı

Kulüpler Birliği Vakfı, yabancı futbolcuların kontenjan sınırlamasından dolayı tribünde oturtulmasına karşı olduklarını açıkladı.<br/>Süper ...

Abone ol

Kulüpler Birliği Vakfı, yabancı futbolcuların kontenjan sınırlamasından dolayı tribünde oturtulmasına karşı olduklarını açıkladı.
Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı, gündemdeki konuları görüşmek üzere bugün İstanbul’da toplandı. Kulüpler Birliği ve Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav’ın rahatsızlığı nedeniyle toplantıya Eskişehirspor Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Mesut Hoşcan başkanlık yaptı. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Mesut Hoşcan, yabancı oyuncu sayısı konusunda henüz nihai bir karar alınmadığını belirterek, "Sadece bir tek karar var. O da, kulübede yabancı olmasının istenmediğidir. Yabancı sayısını kısa bir süre içinde kulüp başkanları tarafından tartışacağız. Devre arasında karar alındıktan sonra Futbol Federasyonu’na yeni yılla ilgili tavsiye kararımızı ileteceğiz. Bütün kulüpler tribünde yabancı istemiyor. 6+2+2 yerine 6+2 gibi olması veya gelecek yıl uygulanması düşünülen 5+0+3 yerine 5+3 olması yönünde görüş birliğine varıldı. Federasyonla görüşmeler yapılacak. Türk futbolunun gelişmesi için kulüpler bu kararda mutabakata vardı. Biz gelecek yıl için yabancı oyuncu konusunda bir sayı bildirmedik. Kulübeye giremeyen oyuncuyu tribüne göndermeye karşıyız. Gelecek yıl da yabancı sayısı uygulanacaksa bunun da 5+0+3 yerine 5+3 olmasını düşünüyoruz. Türk futbolunun gelişimi ve kulüplerin yabancı futbolculara yaptığı maliyeti düşürmesi açısından bunun önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Galatasaray’ın AB statüsündeki oyuncuların yerli oyuncu sayılması konusundaki isteğinin sorulması üzerine ise Mesut Hoşcan, "Bu çalışmayı bir kulübümüz yaptı. Mahkemeye taşıdı. Mahkeme henüz sonuçlanmadı. Bunun için yorum yapılamaz. Zaten böyle bir karar alınırsa yabancı futbolcu sayısının sınırlandırılmasının hiçbir anlamı kalmayacak" cevabını verdi.
(İHA)