BIST 8.995
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.277,06
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Büyükşehir’de

İlk resmi ziyaretini Antalya’ya yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret etti.

Abone ol

Antalyalı Bakan, Başkan Türel ile turizm sektöründe sorunları daha önce birlikte yaşadıklarını belirterek; “İnşallah bu sorunları birlikte çözeceğiz. Seçilmiş arkadaşlarımız ve bürokratlarımız işlerine vakıflar, biz de bu çalışmalara ivme kazandıracağız” dedi.

Bakanlık görevini devraldıktan sonra ilk resmi ziyaretini Antalya’ya yapan Turizm Bakanı  Mehmet Nuri Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret etti. Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun da bulunduğu ziyarette Bakan Ersoy, Antalya’da çok farklı duygular yaşadığını belirtti. Bakan Ersoy, “Bu duygu yoğunluğunu Antalya’ya indiğimden beri hissediyorum. Antalyalılar bizleri çok iyi kucaklıyor sağ olsunlar, eksik olmayın. Sorunları birlikte yaşadık, inşallah birlikte de çözeceğiz. Sorunları beraber çözme fırsatını bize verdiler. Ortak akıl bir zaten. İşin iyi yanı Antalya’daki görevli bürokrat arkadaşlarımız, seçilmiş arkadaşlarımızın hepsi konularına vakıf. Sadece bir ivme kazandırmak gerekiyor. Hızlı bir şekilde sorunları çözeceğiz. Çok fazla konuşmaktansa icraatlarımızı göstererek takdir toplamak daha iyi diye düşünüyorum. Bu güzel ağırlama için çok teşekkür ediyorum” dedi.

En büyük şansımız

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Sizi Kültür ve Turizm Bakanı olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde ağırlamak benim için şahsen çok büyük bir şeref ve onur. Zatıâliniz Antalya ve Türkiye turizmine çok önemli katkıları olmuş, bizim de senelerce turizm sektöründe birlikte mesai yaptığımız çok önemli bir büyüğümüzsünüz. Şimdi de sektörün başında turizm politikalarını yönetmek üzere Kültür ve Turizm Bakanı olarak çok büyük katkılar sağlayacağınızı ben şahsen, sizi yakinen tanıyan birisi olarak eminim ve biliyorum. Antalya’da, Antalya’nın içerisinden, Antalya’nın bir evladının Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapıyor olması bizim de bu dönemdeki en büyük şansımız olacak.

Hedef 50 milyon turist

Yıllarca turizm sektörü içerisindeki sorunları Bakan Ersoy ile birlikte yaşadıklarını ifade eden Türel, şöyle devam etti, “Bu sorunları müşterek gayretlerimizle çözeceğimize gerçekten eminim. Turizm sektörü son 14-15 sene içerisinde adeta bir başarı öyküsü yazdı. Efsane bir noktaya geldi. Ama yapılacak çok iş var tabi ki. Bu başarı ile yetinemeyiz. Türkiye’nin hedefleri 50 milyon belki daha fazla rakamları karşılayabilecek hedefler olmalı çünkü bu kapasitemiz mevcut. Antalya’nın 20 milyon hedeflerini yeterli görmemesi lazım. Ticaret Sanayi Odası Başkanıydım, 2001 senesinde 3 milyon turist geliyordu Antalya’ya, 2008 yılında 8-10 milyon turist gelecek dediğimde herkes bıyık altından bana gülmüştü. O gün o hayal olan rakamları bugün hem yakalamış hem de geçmiş durumdayız. O yüzden çok daha büyük hedeflere birlikte ilerleyeceğiz.

Antalya’yı iyi noktalara taşıyacağız

Antalya’yı çok daha iyi noktalara taşımak için çabaladıklarını belirten Türel şu ifadeleri kullandı, “Antalya’da sayın valimizin tabi bizim gayretlerimize çok ciddi katkılar sağlaması ve önümüzü açması, Ankara’da da bakanlık olarak sizin bu noktada bize sağlayacağınız destekler Antalya’nın özellikle bu yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi döneminde çok daha hızlı ilerlemesine vesile olacak. İnşallah Antalya’mızı çok daha iyi noktalara hep birlikte taşıyacağız.”

 Ziyaretin sonunda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, karşılıklı hediye takdiminde bulundu.