BIST 10.471
DOLAR 32,59
EURO 35,01
ALTIN 2.435,94
HABER /  EKONOMİ

Kültür Bakanından turizm teşekkürü

Bkan Günay yeni yıl mesajı yayınladı. Kötü bir yılı geride bıraktığımızı kabul eden Günay'dan turizmcilere teşekkür var

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “2009 yılını, dünya çapında ekonomik kriz, salgın hastalıklar, çevre sorunlarıyla dolu olarak geride bıraktık" diyen Günay yeni bır yılın eşiğinde şunları söyledi:

"Yaşadığımız bunca soruna karşın Türkiye, dünyanın önde gelen 10 turizm ülkesi arasında yılı artı sonuçla kapatan tek ülke oldu.

Bu sonucun elde edilmesine özverili çalışmalarıyla katkı yapan Türkiye turizminin bütün temsilcilerine ülkemiz adına içtenlikle teşekkür ederim.

Şimdi önümüzdeki hedef, Türkiye’yi, sadece gelen ziyaretçi sayısındaki artış ile değil, sunum zenginliği giderek çoğalan, marka değeri yükselen, tarihi, kültürü, doğası ve yaşam tarzıyla beğenilen vazgeçilmez bir ülke konumuna eriştirmektedir.

Ülkemizde sosyal barışın, demokrasinin, insan haklarının, kardeşliğin ve dayanışmanın gelişmesi, “Yurtta ve Dünyada Barış” ortamının güçlenmesi, bu hedefe ulaşmamızı kolaylaştıracak temel unsurdur.

Bugünün dünyasında ülkelerin marka değeri, sadece doğası ve tarihi ile değil, bugünkü yaşam özellikleri ile de ölçülmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle 2010 yılını kutluyorum. Ulusumuza ve bütün insanlığa barış, esenlik ve bereket dolu yeni bir yıl diliyorum."