BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,44
ALTIN 2.486,91
HABER /  POLİTİKA

Kurtlar Vadisi bu sözü çok kıskanacak!

Kurtlar Vadisi dizisinin unutulmaz “İki kişinin bildiği sır değildir” repliğine Anayasa Mahkemesinden katkı: Açık sır

Abone ol



Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA-
İzlenme rekorları kıran Kurtlar Vadisi dizisi işlediği olaylar kadar renkli replikleriyle de hafızalarda yer ediyor. Dizinin unutulmaz "İki kişinin bildiği sır değildir" repliğine Anayasa Mahkemesi'nden de katkı geldi. Yüksek Mahkeme DTP’nin kapatılmasıyla ilgili gerekçeli kararında, “DTP-PKK ilişkisi açık sır” tespiti yaptı.

EN ÖNEMLİ KANITLAR
DTP’nin 300 sayfayı geçen kapatılma gerekçesinde DTP’nin teröre destek verip, ondan destek aldığı yönünde tespitler yapıldı. “DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün “PKK’ya terörist örgüt diyemeyiz” beyanı ile PKK ve örgütün elebaşını övme nedeniyle hakkındaki mahkumiyet kararı davalı partinin odaklığı hususunda en önemli kanıtlarıdır” denildi.

VARLIĞINI SÜRDÜREMEZDİ
Gerekçeli kararda kapatmanın zorunlu olduğuna da şu değerlendirme ile yer verildi:

"Demokratik hak ve özgürlüklerden yararlanılarak, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne karşı gerçekleştirilen eylemler kabul edilemez. Bu durumda hak ve özgürlüklerin kötüye kullanılmasına engel olmak, devletin görevi ve varlık nedenidir. Teröre destek verip ondan destek alan bir siyasi partinin Anayasa ve yasaya göre varlığını sürdürmesi düşünülemez.”

TESADÜF DEĞİL
Kararın en dikkat çeken bölümlerden biri de “PKK-DTP ilişkisi açık sır” denilen bölüm oldu. İşte o bölümdeki yorum:

Aslında, terör örgütü elebaşının cezaevinden verdiği talimatlarla kurulan ve yönetilen DTP’nin kurucu üyeleri arasında PKK örgüt üyeliği suçundan mahkumiyetleri bulunan kişilerin bulunması tesadüf değil, parti üzerindeki örgüt etkinliğinin açık göstergesidir. Nitekim yabancı devlet adamlarınca da DTP-PKK ilişkisi açık gizli sır olarak tanımlanmakta çeşitli vesilelerle Avrupa ve Amerikalı devlet adamları tarafından DTP’nin terör örgütü ile arasına mesafe koyması istenmektedir.