BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.411,34
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kulisleri karıştıran Erdoğan Bayraktar iddiası

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, canlı yayında açıkladığı istifa kararından vazgeçtiği ileri sürüldü.

Abone ol

17 Aralık'taki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda oğlu gözaltına alınan ve bir süre sonra NTV ekranlarında canlı yayınında bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıklayan eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, bu kararından vazgeçtiği ileri sürüldü.

TBMM'YE İSTİFA DİLEKÇESİ YOLLAMADI

Habertürk sinde yer alan habere göre Bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladıktan sonra, Başbakan tarafından görevden alındığı ortaya çıkan eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın, milletvekilliğinden istifa etmeyeceği iddia edildi. .

erdoğan_bayraktar_başbakan_da_istifa_etsin.jpg"BAŞBAKAN DA İSTİFA ETSİN"

Yolsuzluk Operasyonu sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Ankara'da siyaset kulislerini sallayan bir istifaya imza attı.

Erdoğan Bayraktar canlı yayında Başbakan Erdoğan'ı suçlayarak "benim istifam yetmez, Başbakan Erdoğan da istifa etsin" dedi ve sadece bakanlıktan değil, AK Parti milletvekilliğinden de istifa ettiğini açıkladı.

HABERİN TAMAMINI BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ>>

TBMM KAPALI DENİLMİŞTİ

İstifa açıklamasının ardından Meclis 10 günlük tatile girerken, Bayraktar’ın yakın çevresi, ne zaman istifa edeceği soruları üzerine, “TBMM kapalı olduğu için edemiyor”yanıtını veriyordu. Ancak TBMM açılmasına karşın, beklenen istifa gelmedi.

erdoğan_bayraktar_istifa_etmemiş_görevden_alinmiş.jpgBAYRAKTAR İSTİFA ETMEMİŞ GÖREVDEN ALINMIŞ

Bakanlar Kurulundaki görev değişiklikleriyle ilgili tezkere Resmi Gazete'de yayımlandı. Tezkerenin en çarpıcı yanı, canlı yayında istifa ettiğini açıklayıp, Başbakan Erdoğan'ı da istifaya çağıran Erdoğan Bayraktar'ın görevden alındığının ortaya çıkması.

HABERİN TAMAMINI BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ>>

VEKİLLİĞE DEVAM MI?

Yakınındaki isimler, Bayraktar’ın şu anda İstanbul’da dinlendiğini belirtirken, istifa etmesinin de şu anda gündemde olmadığını aktardı. Bayraktar’ın vekillikten istifa konusunu bir anlık çıkışla söylediğini dile getiren yakın isimler, eski bakanın vekillik pozisyonunun süreceğini ifade etti.

FATİH ALTAYLI SORDU, BAYRAKTAR NE YANIT VERDİ?

Fatih Altaylı'nın Habertürk'teki yazısında Erdoğan Bayraktar'ı aradıklarını ve istifasını sorduklarını yazdı. Erdoğan Bayraktar'ın cevabı ise Altaylı'yı şaşkına çevirmiş:

"İstifa etmedim, istifa etmeyi de düşünmüyorum" 

İşte Altaylı'nın bugünkü yazısından o bölümler:

Öfkeli cümlelerle Başbakan'ı istifaya davet eden Erdoğan Bayraktar, iki gün sonra "Partimin hizmetindeyim" gibisinden cümleler etti.

Biz yine saf saf, "Herhalde milletvekilliğinden istifa etti ama partiyle bağlantısını koparmadı" diye düşündük.

Aradan 10 gün geçti ve herkes gibi ben de Bayraktar'm milletvekilliğinden istifasının TBMM tarafından onaylanıp onaylanmayacağım ve bu istifanın ne zaman TBMM gündemine alınacağını merak ettim.

Önce Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'nı arattım.
Aldığımız yanıt ilginçti.

Erdoğan Bayraktar'm milletvekilliğinden istifa ettiğine dair bir dilekçe Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na gelmemişti.
Şaşırdım.

Bunun üzerine Erdoğan Bayraktar'ı aradık ve "istifa dilekçesini verip vermediğini, verdiyse kime verdiğini, ne zaman verdiğini" öğrenmek istedik.

Erdoğan Bayraktar'm verdiği yanıt ilginçti.
"Milletvekilliğinden istifa etmedim. İstifa etmeyi de düşünmüyorum." Şaşırdım.

Acaba o gün NTV yayınına bağlanan Erdoğan Bayraktar değil miydi?
Birisi bizimle ve NTV ile kafa mı buldu acaba!