BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Kudüs’te çatışma

Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da kılınan Cuma namazı sonrasında Yahudilerin dini bayramı nedeniyle Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girişinin engel...

Abone ol

Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da kılınan Cuma namazı sonrasında Yahudilerin dini bayramı nedeniyle Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girişinin engellenmesini protesto eden Filistinlilere, İsrail polisinin müdahale etmesi sonucu çatışma çıktı.
Bir grup Filistinli bugünkü Cuma namazının ardından, İsrail askerinin, Çarşamba akşamından beri, Yahudi takvimine göre yılbaşı olan ve bayram olarak kutlanan Roş Aşana’yı sebep göstererek Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girmesine izin vermemesini protesto etti. Çok sayıda İsrail polisi ise Mescid-i Aksa’nın avlusuna girerek gösterilere müdahale etti. Görgü tanıkları, göstericilerin üzerine ses ve gaz bombası atan İsrail polisinin plastik mermi kullandığını söyledi.
2 saate yakın süren olaylar, İsrail polisinin Mescid-i Aksa’yı kontrol almasıyla sona erdi. Olaylarda 15 Filistinlinin gözaltına alındığı ifade edilirken 2 İsrail polisinin ise hafif şekilde yaralandığı belirtildi.