BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.507,31
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Küçük rehberler 4 dilde yarıştı

Hasankeyf'e dikkat etmek için düzenlenen etkinlikler kapsamında yarışan küçük rehberler, antik kentin tarihini 4 dilde anlattı.

Abone ol

Ilısu Baraj suları altında kalma tehlikesi yaşayan Hasankeyf'e dikkat etmek için düzenlenen etkinlikler kapsamında yarışan küçük rehberler, antik kentin tarihini 4 dilde anlattı. Yarışma sonunda çocukların tümü ödüllendirildi.


Hasankeyf Yaşatma Girişimi tarafından bir hafta boyunca düzenlenen etkinliklerin son gününde küçük rehberler yarıştı. Köprübaşı'nda yapılan yarışmaya 8-12 yaş arası 10 çocuk katıldı. Antik Kent'in tarihini (Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve kuşdili) 4 dilde anlatan küçük rehberler, izleyicilerden büyük alkış aldı.


Değerlendirmeyi Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve kuşdili bilen üç kişilik jüri üyesi yaptı. Kendi inisiyatiflerinin yanı sıra izleyicilerden gelen alkışları da dikkate alan jüri üyeleri, yarışmaya katılan her 10 çocuğu da birinci seçti.
Renkli görüntülere sahne olan yarışmayı, Hasankeyf'e gezmeye gelen yerli ve yabancı turistler de ilgiyle izledi. Yarışma sonunda çocuklara kol saati hediye edildi.