BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Küçük izci kurtarıldı!

İzci kampında kafasına ok saplanan çocuk, zor bir ameliyatla hayata döndürüldü.

Abone ol

Küre Milli Parkları sınırları içersinde yer alan Kastamonu'nun İlçesi Şenpazar'ın Kızılcasu mevkiindeki izci kampında meydana gelen kazada kafasına ok saplanan çocuk, zor bir ameliyatla hayata döndürüldü.

İstanbul İzcilik İl Temsilciliği'nin organize etmiş olduğu ve 400'ü aşkın çocuğun katıldığı Mahalli İzcilik Kampı'ndaki ok atışları sırasında, atış alanına aniden giren 12 yaşındaki Serhat Ergin'in kafasına ok isabet etti. Kafatasını kırıp beynin orta bölümüne kadar saplanan okla Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan izci Ergin, Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Şahin Tanrıkulu tarafından acilen ameliyata alındı. Ergin'in kafasına isabet eden ok, yaklaşık 1 saat süren ameliyat sonrasında çıkartılabildi. Yoğun bakım ünitesindeki tedavi sonrası dün servise çıkartılan Serhat Ergin'in durumuyla ilgili konuşan Op. Dr. Şahin Tanrıkulu, hastanın acil servise kafasında ok saplanmış şekliyle geldiğini, olayın sıra dışı bir vaka olduğunu söyledi. Çekilen tomografiler sonrasında okun metal bölümünün beyinin ortalarına kadar 5-6 santimetre girdiğinin tespit edildiğini belirten Tanrıkulu, "Beyinde kısmi bir kanama vardı. Ok, hastanın beynindeki daha kötü sonuçlar doğuracak bir bölüme büyük bir şans eseri isabet etmediğinden, Serhat'ta bilinç kaybı da olmadı. Hastanın ailesiyle yaptığımız telefon görüşmesi sonucu Serhat'ı ameliyata aldık ve oku çıkarttık" diye konuştu.
Ameliyat sırasında her şeyin normal seyrettiğini, okun çevresindeki kemik dokuyu serbestleştirdikten sonra oku problemsiz bir şekilde çıkarttıklarını belirten Tanrıkulu, oluşan küçük kanamaları da kontrol altına aldıklarını kaydetti. Hastanın uyku halinin zaman zaman halen devam ettiğini, ancak şuurunun açık olduğunu da ifade eden Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Beyin ameliyatları sonrasında 72 saat geçmeden net bir şey söylemek doğru olmaz. Ancak, hastanın genel durumunun iyiye gittiğini söyleyebilirim. 1 hafta kadar daha tedavisi devam edecek. Olası bir komplikasyon gelişmez ise hastanın felç veya konuşamama gibi bir durumu söz konusu değil. Her şeyin yolunda gitmesi halinde hastamız 1 hafta içinde sağlığına kavuşmuş şekilde taburcu olur. Bana göre Serhat'ın şansızlık sonucu yaşadığı kaza, okun isabet ettiği nokta itibariyle şanslı bir şekilde sonuçlanmış."
Oğlunun başına gelen talihsiz kazayı duyar duymaz İstanbul'dan Kastamonu'ya gelen Baba Serdar Ergin ve anne Melek Ergin, oğullarının hayatta kalmış olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Serhat'ın yoğun bakımdan çıkması sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan eğitimci baba Serdar Ergin, "Yaşanan bu kazadan Türk izciliğinin ve okçuluğunun zarar görmesini istemiyoruz. Böyle bir kaza yaşanmış olabilir ama buna rağmen izcilik faaliyetleri daha etkin bir şekilde devam etmeli. Ben, tüm velilerden çocuklarını izcilik kamplarına göndermelerini istiyorum" dedi.
Kazanın yaşandığı andan itibaren, Kastamonu'da yapılan organizasyona hayran kaldığını, Vali Mustafa Kara ve Jandarma Bölge Komutanı Ergün Kocak başta olmak üzere oğluyla yakından ilgilenen herkese teşekkür ettiğini belirten baba Serdar Ergin, "Elim kaza İstanbul'da meydana gelmiş olsaydı, insanlar bu kadar duyarlı olur muydu bilemiyorum. Şenpazar Kaymakamı'ndan tutun da ilçede marketçilik yapan Ahmet bile 2 gündür bizimle ilgileniyor. İstanbul Büyükşehir Spor Kulübü yolculuğumuzu sağlamak için bize araç tahsis etti. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü misafirhanesinin kapılarını açtı. Kastamonu halkının yaklaşımına hayranlık duydum. Bir şeyi söylemeden geçemeyeceğim. Kastamonulular, Op. Dr. Şahin Tanrıkulu gibi bir doktora sahip olmakla çok şanslı. Oğlumun ameliyata alınacağını İstanbul'da duyduğumda, doktorla ilgili araştırma yapma gereği duydum. Oğlumu başka bir yere götürmeme gerek olmadığı, Dr. Şahin beyin rahatlıkla bu tür ameliyatları başarıyla gerçekleştirdiğini öğrendim. Eşim hemşire olduğundan bu araştırmayı çok kolay yaptık. İnanın Kastamonu'da adından bu kadar övgüyle söz edilen bir beyin cerrahının olması beni de mutlu etti" ifadelerini kullandı.