BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kubilay'ı anmada hükümet istifa sesleri

Kubilay'ı anma töreninde Genelkurmay Başkanı Özel ve Meclis Başkanı Çicek'in mesajları okunurken, bazı kişiler protesto etti.

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in mesajları okunurken şehitliği dolduran gruplardan yuhalama sesleri yükseldi, "Hükümet istifa" sloganları atıldı. Törende "Kızlı erkekli Kubilay olmaya geldik" yazılı pankart açıldı.

Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile bekçiler Hasan ve Şevki, şehit edilişlerinin 83.yılında, İzmir'in Menemen ilçesi Yıldıztepe'deki Kubilay Anıtı'nda törenle anıldı.

CHP-İP, TGB, ADD, VE OSMAN PAMUKĞLU KATILDI

Anma töreni, saat 09.30'da Menemen Tren Garı'nda toplanan grupların Yıldıztepe'ye doğru yaptığı "Demokrasi ve Laiklik" yürüyüşüyle başladı. Menemen Belediye Bandosu'nun marşlarıyla eşlik ettiği yürüyüşe CHP İzmir milletvekilleri Erdal Aksünger, Musa Çam ve Mustafa Moroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İP, TGB ve ADD üyeleri katıldı.

pamukoglu.jpg

"DİN TACİRLERİ KATLETTİ"

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, yaptığı konuşmada 23 Aralık 1930'da Menemen'de bekçiler Hasan ve Şevki ile Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın, dini kullanan din tacirlerince hunharca katledildiğini ifade etti.

"HALKI ÜMMET KILIĞINA SOKMAYA ÇALIŞAN DİN BEZİRGANLARI"laik.jpg

Karşı devrimi amaçlayanların son dönemde güçlendiğini, milletvekili, gazeteci, üniversite hocaları ve askerlerin bilgisayarlarına darbe oyunları yüklenerek hapse atıldığını öne süren Şahin, "Halkı ümmet kılığına sokmaya çalışan din bezirganları, cemaatlerle el ele verip yeşil sermayelerini katladılar. Sonra da sen ben kavgasına tutuştular. Evdeki ayakkabı kutularında milyon dolarları gizliyorlar, kirli çamaşırlar çarşaf çarşaf sergileniyor" dedi.

Şahin, konuşmasında Gezi Parkı protestolarında yaşamını yitirenlerin isimlerini de sayarak Gezi Parkı'nda Gençliğe Hitabe'nin gereğinin yapıldığını iddia etti.

Topçu Binbaşı Emre Karahan da Mustafa Kemal Atatürk'ün saldırı sonrası Ordu'ya gönderdiği başsağlığı mesajında, ''saldırıyı milletin, Cumhuriyete karşı suikast olarak kabul ettiğine'' işaret ederek, şöyle konuştu: 

"KUBİLAY VE ARKADAŞLARI RAHAT UYUSUN"

''Zaferle sonuçlanan Milli Mücadele'den yorgun, yoksul ancak gururla çıkan Türk ulusu, Cumhuriyetin temel niteliklerini içine sindiremeyen çeşitli grup ve düşüncelerle de mücadele etmiştir. Şehit Kubilay ve arkadaşları rahat uyusun, onların emanetini koruyan milyonlarca Cumhuriyet gençliği görev başındadır. Koruduğumuz bu mukaddes emanete yönelen tüm saldırılar, ülkenin aydınlık gençlerinin iman ve azim dolu göğsüne çarpacak ve yok olacaktır.''

"KIZLI ERKEKLİ KUBİLAY OLMAYA GELDİK"

Tören, Kubilay İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Ayça Tunç'in, "Kubilay Destanı" isimli şiiri okumasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kubilay adına düzenlenen Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu'nda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Daha sonra Kaymakam Gürdal, anıt şeref defteri imzalandı. Tören, Kubilay ailesiyle birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu. Daha sonra protokol üyeleri, Kubilay Şehitliği'ndeki şehit askerlerin mezarlarına karanfil koydu. 

Öte yandan törende TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in mesajları okunduğu sırada bazı izleyiciler ıslıkla tepki gösterdi.

Buradaki tören boyunca, "Türkiye laiktir, laik kalacak", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Hükümet istifa" şeklinde sloganlar atıldı. Bir grup da, "Kızlı erkekli Kubilay olmaya geldik" yazılı pankart açtı.

menemen.jpg