BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Trabzonspor’un kalesi emin ellerde

Trabzonspor’un milli kalecisi Onur Kıvrak, dün oynanan Galatasaray karşılaşmasında yaptığı kurtarışlarla göz doldurdu. <br/>Spor Toto Süper ...

Abone ol

Trabzonspor’un milli kalecisi Onur Kıvrak, dün oynanan Galatasaray karşılaşmasında yaptığı kurtarışlarla göz doldurdu.
Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında oynanan Galatasaray - Trabzonspor mücadelesinde, bordo-mavililerin kalecisi Onur Kıvrak yaptığı kurtarışlarla kalesinde güven verdi. Trabzonspor’da, kaleci Tolga Zengin’in Beşiktaş’a transfer olmasıyla kaleyi devralan genç kaleci, yaptığı kritik kurtarışlarla skor farkının açılmasına izin vermedi. Özellikle Galatasaray’ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder ve Fildişi Sahilli futbolcu Didier Drogba’nın şutlarında kalesini gole kapatan Onur Kıvrak, maç sonunda övgüleri de topladı.

MANCINI DE TEBRİK ETTİ
Ali Sam Yen Spor Kompleksi TT Arena’daki maçın bitiş düdüğünün çalmasının ardından, sarı-kırmızılı futbolcular Drogba ve Burak doğruca Onur Kıvrak’ın yanına giderek genç kaleciyi performansından dolayı tebrik ettiler. Ayrıca, tecrübeli futbolcu Sneijder de maç içerisinde, bir şutunu kurtaran bordo-mavili kaleciyi tebrik etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray’ın İtalyan Teknik Direktörü Roberto Mancini de başarılı kaleci ile ilgili, “Onur bu gece muhteşem oynadı, tebrik etmemiz lazım. İnanılmazdı” yorumunda bulundu.

29 RESMİ MÜSABAKANIN 27’SİNDE İLK 11’DE
Trabzonspor bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde J Grubu’nu yenilgisiz lider olarak tamamlarken, genç kaleci Onur Kıvrak takımının önemli kozlarından biri oldu. Bordo-mavililer grup maçlarında rakip fileleri 13 kez havalandırırken, Onur Kıvrak ise kalesinde 6 gol gördü. Genç eldiven UEFA Avrupa Ligi’nde deplasmanda sadece 1 gol yerken, Avni Aker’de ise 5 gol yedi. Başarılı kaleci bu sezon takımının oynadığı 29 resmi müsabakanın 27’sinde ilk 11’de sahaya çıkarken, 2394 dakika sahada kalarak bordo-mavililerin en çok forma futbolcularından biri oldu.
(İHA)