BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Türkiye ve Pakistan’ın birlikte ayağa kalkmasını istiyoruz

Türk Pakistan İş Forumunu’nda konuşan Başbakan Erdoğan, "Türkiye ve Pakistan’ın birlikte ayağa kalkmasını istiyoruz" dedi. <br/>Başbakan R...

Abone ol

Türk Pakistan İş Forumunu’nda konuşan Başbakan Erdoğan, "Türkiye ve Pakistan’ın birlikte ayağa kalkmasını istiyoruz" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Pakistan İş Forumunu’nda konuştu. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:
"Ekonomik alanda kurulan bu yakın işbirliğinin her iki ülkenin yararına olabilecek şekilde derinleştirilmesi için iki tarafta da siyasi irade söz konusu. Hükümetimiz döneminde 132 milyar dolar doğrudan yatırım girmiştir. Bundan önceki 80 yılda ülkemize gelen küresel sermaye yaklaşık olarak 15 milyar dolardır. Biz bu başarıyı siyasi istikrar ve güvenle sağladık. İş dünyasına uygun bir hukuk düzeni burada büyük bir önem arz ediyor. Etkin bir bankacılık sistemi önem arz ediyor. Özel sektör odaklı bir ticaret anlayışı önem arz ediyor. Biz bu stratejiyi sağladık. Tabi bu başarının aynen Pakistan’da olması bizleri gururlandıracaktır. Türkiye ve Pakistan’ın birlikte ayağa kalkmasını istiyoruz. Uçuş sayılarını arttırmak istiyoruz. Talep var. Burada Pakistan havayollarına destek verebiliriz. Tutucu bir anlayışımız söz konusu değil. Uçuş sayısını iki katına çıkarmak istiyoruz. Tabi ki ileri düzeyde siyasi ilişkilerimizi ikili ticaret ilişkilerimiz başta olmak üzere diğer alanlara da yansıması gerekiyor. Pakistan’a gelen heyetimizle birlikte gelin bu işi sıkı tutalım diyoruz. Ekonomik alandaki yakın işbirliğimiz şu andaki potansiyeli ortaya konulan rakamla doğru olanı yansıtmıyor. Burada görüldüğü gibi dış ticaret hacmi olması gereken yerde değil. Pakistan’ın bize daha fazla ihracat yapması noktasında rahatsız değiliz. Enerji, hidroelektrik, turizm, tarım, gıda olmak üzere pek çok alanda tüm girişimcilere hatırlatmak istiyorum birlikte çalışabileceğimize inanıyorum. Ekonomik ilişkilerimiz hukuki alt yapısını güçlendirmeye de önem veriyoruz.
(İHA)