BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.403,18
HABER /  GÜNCEL

Küba'yı vuran Sandy kasırgası güçleniyor

Jamaika kıyılarını vuran ve bir kişinin ölümüne neden olan Sandy kasırgası, güçlenerek ikinci kategoriye çıktı ve Küba'nın güneydoğusunu etkilemeye başladı.

Abone ol

Jamaika kıyılarını vuran ve bir kişinin ölümüne neden olan Sandy kasırgası, güçlenerek ikinci kategoriye çıktı ve Küba'nın güneydoğusunu etkilemeye başladı.

Santiago de Cuba'nın batısını vuran ve hızı saatte 175 kilometreye ulaşan kasırga dolayısında Bahama adalarıyla Florida kıyılarında önlemler alınıyor.

ABD merkezli Ulusal Kasırga Merkezi, kasırgayla birlikte ani sel baskınları ve dağlık bölgelerde heyelan meydana gelebileceği uyarısında bulundu

Küba yetkilileri önlem olarak 1700 kadar kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

Savunma yetkilisi Lazaro Esposito, yerel basına yaptığı açıklamada "tek bir insanın bile hayatını tehlikeye atamayız. Zaman kaybetmeden sel baskını olması muhtemel yerlerdeki insanları tahliye edeceğiz." dedi.

Jamaika'da sokağa çıkma yasağı

Çarşamba günü Jamaika adasını etkisi altına alan kasırga, yağmur ve hızı saatte 125 km’yi bulan rüzgârları da beraberinde getirmişti.

Adada okullarla havaalanları kapatıldı ve büyük kentlerde 48 saatlik sokağa çıkma yasağı getirildi.

Jamaika’nın başkenti Kingston’da bir polis memuru, yağmacılar tarafından açılan ateşte yaralandı. Bine yakın Jamaikalı sığınaklara kaçarken adada elektriklerin kesildiği ve sel oluştuğu haberleri geldi.

Yetkililer, köyünde evine girmeye çalışan bir kişinin yamaçtan düşen kayalar altında ezilerek öldüğünü söyledi.

AP haber ajansı, birçok timsahın da sele kapıldığını, Portmore kentindeki bir evin bahçesinde çok büyük bir timsah bulunduğunu aktardı.