BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,82
ALTIN 2.439,16
HABER /  GÜNCEL

Kuaförde saçını yıkattı felç oldu

Kaliforniya'da inanıması güç bir olay yaşandı. Kuaförde saçlarını yıkatan akdın felç geçirdi.

Abone ol

Kaliforniya'da kuaförde saçını yıkatan Elizabeth Smith felç geçirdi. Doktorlar güzellik salonu felcine karşı uyardı.

 Kaliforniya'da yaşayan bir kadın kuaförde saçını yıkattıktan sonra felç geçirdi. Elizabeth Smith isimli kadın sürekli gittiği kuaföre saçını yıkatmak için gitti, kuaförde sadece 10 dakika zaman harcadı. 1 hafta kadar sonra, sol kolunda ve bacağında cansızlık hissetmeye başladı. Üzerinden 1 hafta daha geçince 48 yaşındaki kadın şiddetli bir felç geçirdi.

KAFASININ POZİSYONUNDAN KAYNAKLANMIŞ OLABİLİR

Doktorlar kuaförde saçını yıkarken kafasının aldığı pozisyonun felcin ardındaki muhtemel sebep olduğunu söyledi. Kafasını arkaya yasladığında omurgasının, atardamarını keserek pıhtılaşmaya sebep olduğunu ve bunun da felçle sonuçlandığını düşüyorlar.

DAVA AÇTI

2 çocuk annesi Elizabeth'in felci tekrarlanırsa ölümle sonuçlanabilir. Rutin olarak kuaföre giden kadın diğer kadınları uyardı ve kuaföre dava açtı. Güzellik salonu felci beyne giden 4 ana damardan birinde zedelenme, yırtılma ya da pıhtılaşma meydana geldiğinde ortaya çıkıyor. Boynunuzu çok fazla esnettiğinizde, atardamara yapılan baskıdan dolayı damarlar zarar görebiliyor, kemikler ya da damarlar üstüste binebiliyor. Bunun sonucunda ortaya çıkan kan pıhtıları beyne yürüyerek felçle sonuçlanabiliyor.