BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Krize rağmen Körfez'e para akacak

Küresel krize rağmen Körfez ülkelerinde yatırım hız kesmiyor

Abone ol
Küresel durgunluğa rağmen Körfez ülkelerinde otel sektörünün gelişmeye devam ettiği ve 2013 yılına kadar 6 milyar dolarlık otel projesinin tamamlanacağı bildirildi.

Mayıs ayında Dubai'de düzenlenecek Otel Şov öncesinde açıklama yapan fuar organizatörü, bu yılki fuarda en büyük pavyonun 29 firma ve 600 metrekarelik alan ile Almanya'ya ait olduğunu söyledi. Almanya'nın ardından 540 metrekarelik alan ile Türkiye geldi. Ardından toplam bin 300 metrekare ile Fransa, Belçika, İspanya, İtalya ve İngiltere sıralandı.

Fuar Müdürü Frederique Maurell, Güney Kıbrıs'ın 300 metrekarelik alan için rezervasyon yaptırdığını ve Yunanistan'ın alanının da bu yıl ikiye katlandığını belirtti. Asya ülkelerinden Tayland, Çin, Singapur ve Malezya toplam bin metrekarelik alanda ziyaretçilerine ülkelerindeki otel sektörü hakkında bilgi verecek.

Yetkiliye göre bu yıl 12'incisi düzenlenecek fuarda artan talep neticesinde hafif ikram ekipmanları, yeşil enerji tedariği ve rezervasyon sistemleri gibi yeni dikey alt sektörlere yer verilecek.

Maurell, toplam fuar alanının yüzde 90'ına denk gelen 19 bin 800 metrekarelik alanın şu ana kadar satıldığını ve gelen taleplere bakıldığında iki aya kadar tüm alanın satılmış olacağını söyledi. Otel Şov'un fuar alanı her yıl ortalama yüzde 20 genişledi.
Fuara paralel olarak otel teknolojileri üzerine konferans da düzenlenecek. Konferans süresince delegelere uluslararası zincir otellerin üst düzey yöneticilerini dinleme ve tecrübelerinden faydalanma imkanı sunulacak.