BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Adnan Polat'tan hayal kırıklığı itirafı

Erken seçim ile ilgili kararımızı 1 hafta içinde değerlendireceğiz. Galatasaray'da farklı siyasi partileri tutan insanlar vardır. Ancak Galatasaray siyaset üstü bir kurumdur. Samimi olarak söylüyorum futbolda çok büyük bir hayal kırıklığı oldu. Özellikle

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Bu sene futbol alanında büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını söyleyen Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'tan bir dizi itiraf geldi. Aylardır camianın istifa çağrılarına direnen Polat, bugün gerçekleştirilen Mali Genel Kurul'da ibra olmazsa görevi bırakacak ve yerine 30 gün içinde yeni bir başkan seçilecek.

Mali Genel Kurul öncesi sarı kırmızılı camiaya seslenen Adnan Polat, internet üzerinden kendisine hakaret eden üyelere resti çekti.

"Bana ciddi şekilde küfür eden bir arkadaşımız var. İnternet sitelerinde bana küfür eden kişi biliyorum ki bugün burada. Eğer adamsa karşıma çıkıp şimdi söylesin"

Polat'ın konuşması salondakiler tarafınndan sık sık itirazlarla karşılandı ve zaman zaman Polat ve salondakiler arasında ikili atışmalar yaşandı.

Futbolda hayal kırıklığına uğradık. Arena Stadı'nın açılış gecesi bayram yerine dönmesi gerekirken üzüntü yerine dönüştü...

Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen Mali Genel Kurul'da konuşan Polat'ın tartışma yaratan konuşmasından satış başları ise şöyle...

BİLDİM BİLELİ GS'LİYİM

Ben kendimi bildim bileli Galatasaraylıyım. Alp Yalman’ın daveti ile başkan yardımcısı oldum. 4 yıl görev yaptım. O 4 yılda da tüm zamanımı Galatasaray’a verdim. Ayrılırken borcu 0’a yakın bir Galatasaray bırakmıştık. Gönül rahatlığı ile ayrılmıştım. 200’da tekrar gelince kimse hakkında konuşmadım. Kendi içimizde eleştirilerimiz oldu ama başkanlık makamına toz kondurmadım. 2006’da rahmetli Özhan ağabey geldi ve 'Galatasaray seni göreve davet ediyor' dedi. Galatasaray bizi çağırınca reddetme lüksümüz yoktur. 10 yıl sonra geri döndüm. O zamanlardaki tabloları biliyorsunuz, tekrar etmeye gerek yok. Galatasaray’ın mali ve idari olarak çöktüğü bir dönemi. 2 yıl boyunca Sportif Başkan Yardımcısı, daha sonra da 2008 yılında Galatasaray tarihinin en yüksek oyuyla seçilen başkan oldu. 2 yıl sonra yeniden başkanlığa seçildim.

20 YILDIR KONUŞULUYOR

20 yıldır konuşulan stadın bitmesi gerekir. Riva artık aktif bir değer olmalı, kaynakların artması gerekir, hacizlerin kalkması gerekir. Bunları yaparsak sportif başarı elde edilebilir. Bugün bunların bir çoğu yapıldı.  Rakamları da gördünüz. 5 sene içinde gelirler çok arttı. Anlaşmalar yüzde 400 arttı. Borçlar da arttı. 2011 yılı ile Galatasaray negatiften 0 noktasına geldi. Gelirleri planlı şekilde yapmaya başladık.

SEÇİM ŞANTAJI

İbra olmak için seçim şantajını kabul etmemiz mümkün değildir. Seçim rüşveti vererek ibra olmaktansa ibra olmamayı tercih ederim. Vicdanımız rahat. Yanlışlarımız yok mu? Var. Ancak tüm bunların içinde sürekli saldırı içinde çalışıyoruz. Bizimle çalışanlar bu durumlarda nasıl motive edilecek. Bize bu kadar saldırılar olurken hiç birimizin ağzında hiçbir enkaz edebiyatı yaptığımızı duydunuz mu? Herhangi birini suçladığımızı duydunuz mu? Maalesef Galatasaray'ın bize öğretilen değerleri ciddi şekilde yaralanıyor."

BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIM

Erken seçim ile ilgili kararımızı 1 hafta içinde değerlendireceğiz. Galatasaray'da farklı siyasi partileri tutan insanlar vardır. Ancak Galatasaray siyaset üstü bir kurumdur. Samimi olarak söylüyorum futbolda çok büyük bir hayal kırıklığı oldu. Özellikle futbolda alınan başarılar çok önemli. Bu maalesef bizim için büyük üzüntü oldu. Teknik iflastan bahsediliyor, doğrudur.  Galatasaray Spor A.Ş zarar etti. İlk etapta Galatasarday Spor A.Ş'nin sermaye artışını yaparak teknik iflastan çıkmamız gerekiyor. Ben 5 yıldan beri bu stadın açılışı için çok emek verdim. Her taşında benim emeğim vardır. Bu stadı Galatasaray'ın gücü ortaya çıkardı. Dünyanın en güzel stadlarından biri oldu. Erken açmak için mücadelemizin birkaç sebebi vardı. Ali Sami Yen Stadı'nın emniyet görevi yapamayacağı noktasında üniversiteden uyarı aldık. Bu riskten bir an evvel kurtulmak istiyorduk. Biliyorsunuz 18 bin kombine sattık.

BAYRAM YERİNE ÇEVİRMELİYDİK

Çok uğraş verdik çok uykusuz kaldık. Ben orada Galatasaray ailesinin taraftarıyla bir araya gelsin istedim. Bu kadar büyük yoğunluk içinde maalesef ev sahibi olarak sayın Başbakan'ı ağırlayamamak beni gerçekten çok üzdü ve kahretti. Ben sayın Erdoğan'ı uğurladıktan sonra maçı seyredecek gücüm kalmamıştı.Ev sahipliğini yapamadığım için de misafirimden özür diledim. Erdoğan Bayraktar bu stadının yapımında rol alan en tepedeki bürokrattır. Ulaştırma Bakanılığı'ndan Büyükşehir Belediyesi'ne kadar problemimizi çözen bürokrattır. Kendisiyle telefonda konuştum ve ne yapmaya çalıştığını sordum. Kendisi bana 'Ben maalesef bir çuval inciri mahvettim sizden ve Galatasaray camiasından özür dilerim' dedi. Bizim için bayram yeri olması gereken bir açılış maalesef çok üzücü bir açılış oldu.