BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.434,52
HABER /  DÜNYA

Kriz Çek hükümetinin başını yedi

Letonya ve İzlanda'nın ardından bu kez AB dönem başkanı Çek Cumhuriyeti hükümetinin başını yedi

Abone ol

Kriz, Letonya ve İzlanda'nın ardından şimdi de Çek hükümetini devirdi. Krize karşı gerekli önlemleri almamakla suçlanan hükümet oylamayı geçemedi..

Küresel ekonomik kriz hükümetleri birer birer düşürüyor. ABD'de başlayan ve etkisi tüm dünyaya yayılan kriz, . Ülkede ana muhalefetin haftalardır "Hükümet mali krize gözlerini kapatıyor. Reformlar başarısız" şeklindeki eleştirilerinden bunalan kabine, güven oylamasından yenik çıktı. Çek Parlamentosu'nda önceki akşam yapılan oylamadan bir oy farkla 'hayırcılar' galip çıkınca Başbakan Mirek Topolenek teslim bayrağını çekti, 'İstifa ediyoruz' açıklamasını yaptı. Oysa oylamada aritmetik ibre 4 oy fazlalığıyla 3 partili koalisyon hükümetinden yanaydı. Ancak koalisyon içinden verilen firelerin ortaya çıkardığı sonuç Başkan Obama'nın gelecek haftaki ziyareti öncesi ve AB dönem başkanlığı sırasında Çek hükümeti için bir utanç oldu. AB'de ilk kez bir hükümet dönem başkanlığı koltuğunda güvensizlik oyuyla düşüyor.

SIRA UKRAYNA'DA MI?
Öte yandan Rus lider Putin'in "İflasın eşiğindeler" dediği Ukrayna'da hükümet giderek köşeye sıkışıyor. Krizin Timoşenko hükümetini devirebileceği belirtiliyor.