BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.430,49
HABER /  DÜNYA

Kritik ziyareti bu manşetle duyurdular

Yunanistan medyası Patrik Bartholomeos'un TBMM'ye ziyaretine geniş yer verdi: Yeni bir Türkiye doğuyor

Abone ol

Yunan basın-yayın organları, yeni anayasa hakkında görüşleri alınmak üzere Patrik Bartholomeos'un TBMM'ye davet edilmesini "Bartholomeos'un TBMM'ye davet edilmesi tarihi bir olay" şeklinde yorumladı.

"YENİ BİR TÜRKİYE DOĞUYOR"

Fener Rum Patriği Bartholomeos'un, yeni anayasa konusunda önerilerini sunmak üzere TBMM Anayasa Uzlaşma Alt Komisyonu'na davet edilmesi Yunan basınında geniş yer aldı.

Yunan basını, bir patriğin ilk kez TBMM'ye giderek kendi tezlerini dile getirdiğine dikkati çekerek, Bartholomeos'un, "Yeni bir Türkiye doğuyor" sözlerine geniş yer verdi.

PATRİK ATATÜRK'ÜN PORTRESİNİN ALTINDA

Atina'da yayımlanan Ta Nea gazetesi, Bartholomeos'un, Anayasa Uzlaşma Alt Komisyonu üyeleriyle birlikte çekilmiş bir fotoğrafını yayımladığı haberinde, "Ekümenik Patrik, Kemal Atatürk'ün portresinin altında TBMM'nin özel komisyonuna yeni anayasayla ilgili azınlıkların tezlerini sundu" ifadesini kullandı.

Muhafazakar eğilimli Elefteros Tipos gazetesi, "Bartholomeos ilk defa Türk Parlamentosunda" başlığını kullandığı haberinde, Türk demokrasi tarihinde bir patriğin ilk defa TBMM komisyonuna davet edilerek görüşlerini sunduğunu yazdı.

TARİHİ BİR OLAY

Elefteros Tipos, Bartholomeos'un, toplantı sonunda yaptığı açıklamada, "Maalesef bugüne kadar azınlıklara karşı haksızlıklar oldu. Bunlar yavaş yavaş düzeltiliyor, değiştiriliyor, yeni bir Türkiye doğuyor" dediğini duyurdu.

Kathimerini gazetesi de Bartholomeos'un, TBMM Komisyonu'na davet edilmesini "tarihi bir olay" olarak değerlendirerek, Patriğin Anayasa Uzlaşma Alt Komisyonu'na Türkiye'deki gayri Müslim azınlıkların taleplerini ilettiğini belirtti.

Bartholomeos'un TBMM Anayasa Uzlaşma Alt Komisyonu'na davet edilmesiyle ilgili haberler ulusal yayın yapan Yunan televizyonlarının yanı sıra çok sayıda haber ağırlık internet sitesinde de yer aldı.