BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kritik saatlerde onlar cag kebabı yedi!

Erzurum'a indirilen Ermenistan uçağında arama yapılırken uçak personelini 'Erzurum'a gelip de cag kebabı yemeden olmaz' diye düşünülüp kebap ikram ettiler...

Abone ol

Ermenistan'dan Suriye'nin Halep kentine insani yardım malzemesi götürdüğü belirtilen Ermenistan sivil kargo uçağı, dün indirildiği Erzurum Havalimanı'nda aramadan geçirildi.

VIP binası önünde 3.5 saat arama yapılan uçağın 9 mürettebatına Erzurum'un en meşhur yemeği cag kebabı ikram edildi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, yükün insani malzeme olduğunun tespit edildiğini ve uçağın yoluna devam etmesine izin verildiğini söyledi.

KONTROLLÜ İZİN

Türkiye ilk aşamada uçuşa izin verdi. Ancak uçakta arama yapılacağını da önceden Ermenistan makamlarına bildirdi ve uçağa kontrollü geçiş izni verildi. Bunun üzerine Türk hava sahasına giren Ermenistan uçağı, daha önceden yapılan bildirim gereği Erzurum Havalimanı'na indirildi. Ardından VIP binası önüne çekilen kargo uçağında arama yapılmaya başlandı. Güvenlik görevlileri, havalimanının VIP bölümüne giriş ve çıkışları kontrol altına aldı.

SAKINCALI MALZEMEYE RASTLANMADI

Arama sırasında uçağın etrafında itfaiye araçlarının da bekletildiği görüldü. Ayrıca etrafına kamyonlar çekilerek gazetecilerin uçaktan görüntü alması engellendi.
Aramalarda herhangi bir bildirimsiz malzeme ile karşılaşılmadığı taktirde uçağın Halep'e gidişine izin verileceği belirtildi. Aramalar neticesinde uçakta sakıncalı herhangi bir malzemeye rastlanmadı.

ERZURUM'A İNDİRİLEN UÇAĞIN ÖZELLİKLERİ
Erzurum'a indirilen uçak Air Armenia şirketine ait Antonov 12 tipi kargo uçağı... 2003 yılında kurulan özel havayolu şirketi Air Armenia’nın merkezi Erivan Zvartnots Havaalanı. Şirket sadece kargo taşımacılığı yapıyor. Destinasyonları arasında BDT, Avrupa, Ortadoğu, Asya ve Afrika ülkeleri bulunuyor.

Antonov-12 uçakları aslında askeri taşımacılık için üretilmiş ancak daha sonra sivil kullanıma dönüştürülmüş. Dayanıklı yapısı nedeniyle zorlu koşullarda kullanılabilen uçağın tehlikeli, ağır ve çok büyük hacimli kargoları taşımaya uygun olduğu belirtiliyor. Uçağın iç hacmi “iki jeep büyüklüğünde otomobili alabilecek şekilde” diye tanımlanıyor.