BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Kredi kartlarında ortaklık

Fortis ile Yapı Kredi bankası kredi kartlarında müşteriyi memnun edecek bir ortaklığa gitti.

Abone ol Yapı Kredi Bankası Kredi Kartları ve Tüketici Kredileri Yönetimi Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer, "Merkez Bankası Başkanı Durmuş Bey'in de dikkate getirdiği, 'eğer ki bireysel kredi enstrümanına uygun bir kredi ihtiyacı içindeyseniz bunu kredi kartınızdan karşılamayın' gibi... Çok da doğru söylüyor" dedi.

Fortis İdeal Kart'ın, Fortis Worldcard'a dönüşmesi dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Somer, Türkiye'de kredi kartlarının tarihinin Yapı Kredi ile başladığını ifade ederek, sektörü şekillendiren pek çok uygulamanın altına imza attıklarını belirtti.

Somer, "World olarak 20 yıldır kesintisiz bir biçimde sektörde hem kart adetleri hem de alışveriş ciroları bazında liderliğimizi sürdürüyoruz. Bugün 7 milyonu aşkın kullanıcısı, 200 bine ulaşan üye iş yeri ile çok büyük bir platformu yönetmeye devam ediyoruz" dedi.

Bugünden itibaren World'un üye iş yeri ağından ve pazarlama faaliyetlerinden Fortis müşterilerinin de faydalanmaya başlayacağını ifade eden Somer, işbirliğinin, sadece kart kullanıcıları açısından değil, perakende dünyası ve her iki kurum açısından da önemli kazanımlar sağlayacağını kaydetti.

Somer, bir yandan daha büyük bir kitlenin yaratacağı alım gücünü daha kazançlı kampanyalar için kullanırken diğer taraftan işletme ve pazarlama yönetimi gibi maliyetleri birleştirerek tasarruf yaratmış olacaklarını, bu durumun kredi kartları pazarının daha sağlıklı ve verimli bir biçimde büyümesi için önemli bir fırsat oluşturacağına inandıklarını söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Somer, pazarın yüzde 85'inin 6 bankanın cirolarıyla gerçekleştiğini, 4 bankanın cirosunun da yüzde 75'lere yaklaştığını ifade ederek, pazarda markalar anlamında bir konsolidasyon olduğunu vurguladı.

İşbirliğinin, 21 Şubat 2008'de duyurulduğunu ve rekor denebilecek bir sürede gerçekleştiğini kaydeden Somer, okullar kapanmadan piyasada sistemi işler hale getirme hedefleri bulunduğunu ve bunu hayata geçirdiklerini anlattı.