BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kredi kartı sahipleri dikkat!

Kredi kartında yıllık aidatı yüksek bulan tüketici bu kartı bir daha kullanmaz ve itirazını yaparsa, banka kartı iptal edecek.

Abone ol

Banka ve kredi kartlarındaki yıllık aidat tartışması son buluyor. Çok sayıda banka müşterisinin itiraz ettiği ve dava açtığı aidatlarla ilgili belirsizlik Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından ortadan kaldırıldı. 10 Mart'ta yayımlanan Banka ve Kredi Kartları Yönetmeliği'ne göre, bankalar kart verirken müşterileri ile imzalayacakları sözleşmede, yıllık kullanım ücretini ve tahsil dönemlerini açıkça belirtecek. Bankalar Birliği'nin de üzerinde çalıştığı yönetmeliğin ayrıntıları önümüzdeki günlerde açıklanacak.

EKSTRENİZE DİKKAT EDİN!

Buna göre yönetmelikteki, "Kredi kartı sözleşmelerinde yapılacak değişiklikler kart hamiline hesap özeti ile bildirilir. Bu değişiklikler bildirimin yapıldığı döneme ilişkin son ödeme tarihinden itibaren hüküm ifade eder. Bildirimin ait olduğu döneme ilişkin son ödeme tarihinden sonra kartın kullanılmaya devam olunması halinde, sözleşmede meydana gelen değişikliklerin kabul edildiği addolunur" ifadesi, kart sahiplerinin uyanık olmasını gerektiriyor. Kart kullanım ücretini, ekstresinde gören bir müşteri buna rağmen kartı kullanmaya devam ederse, hiçbir itiraz hakkı kalmayacak. Kart kullanım ücretini yüksek bulan müşteri, sözkonusu ücretin yansıtıldığı ilk ekstresini aldığı andan itibaren bir hafta içinde bankaya başvurabilecek. Kart bir hafta içinde iptal ettirilecek.