BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.392,29
HABER /  DÜNYA

KREDİ KARTI DOLANDIRICILARI YAKALANDI

Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından İzmir, Adana ve Denizli illerini kapsayan, organize suç örgütüne yönelik operasyonda, vatandaşların bank...

Abone ol

Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından İzmir, Adana ve Denizli illerini kapsayan, organize suç örgütüne yönelik operasyonda, vatandaşların banka ve kredi kartı bilgilerini kullanarak dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 15 kişi gözaltına alındı.
Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü soruşturma dahilinde, Mersin, İzmir, Adana ve Denizli’de suç işlemek amacıyla örgüt kurup, banka veya kredi kartlarını kullanarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen şahıslara yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Operasyonda, internet üzerinden oluşturdukları sahte kontör yükleme siteleri aracılığıyla ve işlettikleri cep telefonu dükkanlarında fatura ödemeye gelen kişilerin kredi kartı bilgilerini alarak 37 kişiyi, 38 bin 570 lira ve 401 bin 53 dolar dolandırdıkları iddia edilen 15 şüpheli gözaltına alındı.
Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; 4 dizüstü bilgisayar, 8 hard disk, 18 adet kredi kartı ve fotokopisi, 4 fotoğraf makinesi ve 18 adet değişik markalarda kaçak cep telefonu ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüphelilerden 11’i, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye çıkarılan 8 şüpheliden 4’ü savcılık tarafından serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen 4 şüpheliden 2’si tutuklandı; 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.
(İHA)