BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.400,71
HABER /  GÜNCEL

Kral Günü nü coşkuyla kutladılar

Hollanda’nın en önemli bayramı olan Kral Günü, Marmaris’te yerleşik olarak yaşayan Hollandalılar tarafından coşkuyla kutlandı. <br/>Hollanda...

Abone ol

Hollanda’nın en önemli bayramı olan Kral Günü, Marmaris’te yerleşik olarak yaşayan Hollandalılar tarafından coşkuyla kutlandı.
Hollanda kralı ve kraliçesi için düzenlenen ve dünyanın en büyük açık hava partisi olan olan kral günü kutlamaları için Engelli kafede buluşan Hollandalılar, ulusal bayramlarını düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutladı. Hollandalı ailleler, ulusal renkleri olan Turuncu giysilerle katıldıkları etkinlikte kafe bahçesini Hollanda bayraklarıyla donattı. Etkinlikte çocuklar için hazırlanan geleneksel Hollanda çocuk oyunları ilgi çekti. Yerleşik Hollandalılar , ulusal bayram gününde gün boyu şarkılar eşliğinde dans edip doyasıya eğlendi. Hollandalılar için bir gelenek olan kutlamalarla ilgili Anita Karaaslan bilgi verdi. Karaaslan, ”Kral günü ülkemizin en büyük ulusal bayramıdır. Bizde Marmaris’te yaşayan yerleşik Hollandalılar olarak milli duygularımızı unutmamak anlamında etkinlik düzenledik. Ulusal bayramımızı burada özgürce kutlamanın mutluluğu ile güzel bir gün geçirdik” dedi.
Marmaris’te 150 civarında yerleşik Hollandalı yaşıyor.
(İHA)