BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,78
ALTIN 2.441,30
HABER /  GÜNCEL

Koza Holding'den uçak açıklaması aşağılık bir...

Koza Holding, bazı medya kuruluşlarında FETÖ firarisi Akın İpek'in uçağının tescilinin değiştirildiği yönünde çıkan haberleri yalanladı.

Abone ol

FETÖ firarisi Akın İpek'in eski patronu olduğu İpek-Koza Grubu’nun el konulan uçağı TC-IPK’nin tescilinin değiştirildiği yönündeki haberlere Koza Holding'den yalanlama geldi. 

Koza Holding'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"06 Mayıs 2017 Günü kimi internet sitelerinde ve sosyal medyada yer alan Koza Holding İştiraklerine ait bir uçağın tescil numarasının değiştirilmek suretiyle bazı kişilerin özel kullanımına tahsis edildiğine dair haberler aşağılık bir algı operasyonunun parçası olup tamamen yalan ve iftiradan ibarettir.

Milletimizin ve devletimizin varlığına kasteden, yabancı istihbarat örgütlerinin oyuncağı haline dönüşmüş FETÖ terör örgütünün en iyi bildiği şey aşağılık iftiralar ve ithamlar ile itibar suikasti yapmaktır.

Bahsi geçen haber ile yapılmak istenilen şey de 15 Temmuz hain darbesini planlayarak 249 vatandaşımızı şehit eden FETÖ terör örgütünün himmet paralarını akladığı, bu hain örgüte ve onun kuruluşlarına kaynak aktardığı için mahkemelerce kayyım atanan şirketleri idare edenleri itibarsızlaştırmak böylelikle bu hıyanetlerinin üstünün örtülmesini sağlamaktır.

FETÖ Terör Örgütünün 17/25 Aralık operasyonları ile başlatmış olduğu “yolsuzluk algısı oluşturarak kendinden olmayanları itibarsızlaştırmak” taktiğinin bir uzantısı olan, hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan bu iftirayı şiddetle reddediyoruz.

Ülkemizde sivil havacılık faaliyetleri son derece sıkı kurallara bağlı olup yapılan uçuşların her aşaması ilgili otoritelerce denetlenmekte ve kayıt altına alınmaktadır.

Şirketimize ait olan bir uçağın değil herhangi bir kimseye tahsis edilmesi, kayıt altına alınmamış ve belgelendirilmemiş bir uçuş bile yapılması mümkün değildir. Gerek haberi hazırlayanlar gerekse de haberde belirtilen internet sitesi sahipleri hakkında yasal yollara başvurulmuştur.

Şirketimizin ve idarecilerinin itibarını sarsmaya, FETÖ terör örgütüne yardım ve yataklık edenleri ise aklamaya yönelik bu tür yalan ve iftira içerikli haberlerin dikkate alınmamasını, faaliyetlerimizin, iştiraklerimizin bulunduğu tüm sektörlerde ticari kurallara uygun bir şekilde yürütülmekte olduğu hususunun bilinmesini,

Kamuoyunun ve yatırımcılarımızın bilgisine saygı ile sunarız."