BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Köy muhtarını makbuz çarptı

Köy muhtarı ruhsatsız silahla yakalanan kişiden para koparmak için araya savcıyı soktu. Sonrasında bakın ne oldu?

Abone ol Trabzon'da evinde ruhsatsız tabanca ele geçirilen bir kişi, köy muhtarının savcının arkadaşı olduğunu, sorunu giderebileceğihi söyleyerek kendisinden aldığı paranın makbuzunu ilgili savcılıktan istedi. Olayı makbuz istenince öğrenen savcı soruşturma açtı, köylüsünü dolandırmak suçundan yargılanan köy muhtarı, bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Alınan bilgiye göre, Arsin ilçesine bağlı Gölgelik köyünde oturan Halil Keleş'in (51) evinde jandarma ekiplerince yapılan aramada, bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Keleş'in gözaltına alınarak karakola götürülmesi üzerine, köyün muhtarı İsmail Keskin de karakola geldi. Karakolda Keleş'i kenara çeken Muhtar Keskin'in, ''Sen bana bin 300 dolar verirsen ben bu işi halledeceğim. Sen gerisine karışma'' dediği iddia edildi.

Bunun üzerin oğlunu arayan Keleş, kendisine bin 800 YTL gönderilmesini sağladı, gelen para, yakındaki bir kuyumcuyu birlikte giden Keleş ve Keskin tarafından dolara çevrildi.

Keleş'ten parayı alan Muhtar Keskin'in, hakim ve savcıları kastederek, ''Ben arkadaşlarla parayı paylaşacağım. Olayı halledeceğim. Sen bir daha benim yanıma uğrama. Kimseye de bir şey söyleme'' dediği öne sürüldü.

Adliyeye sevk edilen Keleş, serbest bırakıldı. Serbest kalınca köyüne dönen Halil Keleş, birkaç gün sonra durumunun ne olacağını öğrenmek için Arsin Cumhuriyet Savcılığına gitti.

Savcılık kaleminin bulunduğu odayı giren Keleş, dosyasının ne durumda olduğunu sorduktan sonra, ''1300 dolar kefalet ödedik. Onun makbuzunu bana verin'' dedi.

Bu sırada odada bulunan ve konuşmaya şahit olan Cumhuriyet Savcısı, önce Halil Keleş'i, daha sonra da muhtar İsmail Keskin'i sorguya aldı.

MUHTAR TUTUKLANDI

Yapılan soruşturma sonucunda, gözaltına alınan Muhtar Keskin, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde, ''nitelikli dolandırıcılık'' iddiasıyla hakkında dava açılan Keskin, yaklaşık 3 ay tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Keskin'in, mahkemedeki ifadesinde, muhtar olduğu için köy halkı ile her zaman ilgilendiğini, bilhassa Halil Keleş ile daha fazla ilgilendiğini söylediği öğrenildi.

İfadesinde, Halil Keleş'te tabanca bulunduğunda karakola ve adliyeye gittiğini kabul eden Keskin'in, ancak bu kişiden herhangi bir para almadığını, herhangi bir vaatte de bulunmadığını iddia ettiği belirtildi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, PTT aracılığıyla aktarılan para tutanakları, PTT görüşme tutanakları ve şahitlerin anlatımlarına dayanarak, Keskin'in bir yıl hapis cezası ile 200 YTL para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Takdir hakkını kullanarak hapis cezasını 10 aya indiren mahkeme, bu cezayı da erteleyerek, Keskin'in bir yıl süreyle denetim altında tutulmasını hükmetti.